detector.media
19.11.2008 10:34
Журналісту «1+1» Жану Новосельцеву погрожують
Журналісту «1+1» Жану Новосельцеву погрожують

Кореспонденту інформаційної програми «ТСН» телеканалу «1+1» погрожують. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 
Керівник департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення «1+1» Наталія Катеринчук звернулась до Генерального прокурора та керівника Служби безпеки України з проханням надати журналістові тимчасову охорону. Анонімні погрози почались після показу в програмі «ТСН» першого сюжету з циклу журналістських розслідувань «Жерсть мундиру». Предметом розслідування є корупція в правоохоронних органах.
 
«Автор проекту Жан Новосельцев у своїх репортажах розповідає саме про тих, хто незаконно опинився за ґратами та взяв провину на себе через катування співпрацівниками міліції, про історії кари без злочину та приголомшливі подробиці того, що зазвичай залишається поза міліційними звітами та офіційною статистикою МВС.  Зрозуміло, що ідея створення та оприлюднення проекту далеко не всім прийшлась до вподоби. В першу чергу, це стосується тих, хто боїться бути покараним за злочини, що до цього залишалися нерозкритими завдяки прикриття їх так званим «міліцейським мундиром», - йдеться у зверненні Наталії Катеринчук. Як повідомила «Українська правда», СБУ надала Жану Новосельцеву охорону.
 
За словами Жана Новосельцева, погрози почались наступного дня після виходу першого сюжету. «Я не розумію, хто б це міг бути. Однак погрози надходять із декількох джерел. По-перше, людям, які брали участь у сюжеті, недвозначно дали зрозуміти, що «вам торба і торба вашому журналісту». По-друге, мені подзвонили з невідомого номера й повторювали погрози з нецензурщиною. Тому моє керівництво вирішило перестрахуватись», - сказав він «ТК». За його словами, під час роботи над сюжетами циклу виникали конфліктні ситуації, які могли призвести до таких погроз, але поки що журналіст воліє про них не говорити.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY