detector.media
17.11.2008 14:41
З 2009 року «1+1» продаватиметься за загальнонаціональною панеллю
З 2009 року «1+1» продаватиметься за загальнонаціональною панеллю
Нова цільова аудиторія – 18-54. У «Пріоритеті» не в захваті від зміни панелі.
З 2009 року рекламний час телеканалу «1+1» продаватиметься за загальнонаціональною панеллю компанії GFK Ukraine. Буде змінено і комерційну аудиторію, за якою продаватиметься час – вікова група 18-54, повідомляє прес-служба каналу.
 
Раніше сейлз-хаус «Відео Інтернешнл – Пріоритет» продавала рекламний час «1+1» за аудиторією 18+ у вибірці «міста з населенням понад 50 тисяч мешканців). Як уже повідомляла «ТК», показники «1+1» за загальнонаціональною панеллю є зазвичай вищими за показники «50 тисяч+».
 
Керівник «Пріоритету» В’ячеслав Булавін повідомив «Детектор медіа», що остаточно рішення про перехід до продажу рекламних можливостей «1+1» за загальнонаціональною панеллю ще немає. «Плануємо продавати за новою панеллю. Сказати, що буде саме так, поки що не можна, - сказав «ТК» пан Булавін. – Особисто мені ця ідея не дуже подобається. Але, якщо комусь потрібно виглядати гарно перед іноземцями поруч із іншими карликовими країнами (Словаччиною, Словенією тощо) і необхідно, щоб частка була вищою – це одна справа. А якщо йдеться про схему продажу, це вже інша історія. Треба серйозно зважувати всі питання, а вони, як на мене, не до кінця зважені». За словами пана Булавіна, канал має право продаватись за будь-якою аудиторією, питання лише в тому, наскільки це відповідатиме позиції більшості учасників ринку і наскільки зручно буде працювати за таких умов рекламодавцям.
 
Генеральний директор сейлз-хаусу «Відмінна реклама» (група «Інтер») Олег Павленко повідомив «ТК», що канали, які продає його компанія, готові й бажають перейти на продажі за загальнонаціональною панеллю, але це може статись лише після виправлення всіх недоліків нової панелі, виявлених міжнародним аудитом. (Щоправда, в офіційному повідомленні Індустріального телевізійного комітету за підсумками аудиту йдеться не про недоліки панелі, а лише про рекомендації щодо її вдосконалення, сама ж панель визнана такою, що відповідає міжнародним зразкам).
 
«Вони ("1+1" - "ТК") можуть переходити куди завгодно. Можна продаватись хоч за трьома-чотирма панелями. Анархія – мати порядку. Оцінку цим діям дасть ринок. А якою вона буде, мені сказати важко. Свою позицію ми вважаємо конструктивною і послідовною», - сказав пан Павленко.
 
Нова комерційна цільова аудиторія «1+1» - 18-54 – на думку аналітиків каналу, представляє економічно активне населення країни і є найбільш привабливою для рекламодавців. Директор із маркетингу «Пріоритету» Олексій Казанцев пояснив «ТК»: «Багато хто вважає, що 80-90 відсотків попиту формує аудиторія 16-50 та 18-55. Канал вважає, що ядро його аудиторії складатиметься не з молоді, а зі старших людей. Ми подивились, на що орієнтується у власному програмуванні канал, і вирішили взяти аудиторію 18-54». Прес-служба каналу повідомляє, що за результатами 10-16 листопада «1+1» за цією групою аудиторії став лідером  телеперегляду у праймі буднів із часткою 16,1%.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY