detector.media
11.11.2008 17:38
Telegraaf Media Group сподівається продати українські активи до кінця року. Експерти налаштовані скептично

Нідерландський холдинг Telegraaf Media Group розраховує продати всі українські активи до кінця 2008 року. Про це «Детектор медіа» повідомила генеральний директор TMG Ukraine Йоша Зійлстра. За її словами, наразі ведуться переговори з кількома українськими та іноземними інвесторами. «Їхні пропозиції перевищили мої очікування», – зізналася пані Зійлстра. В Україні група видає газету «Обзор», журнали  What's on, «Мастер», «Домус Дизайн», «Любимая», Glance, «Панорама» та «Гид».

Генеральний директор холдингу відмовилася оприлюднювати суму угоди з продажу інтернет-активів Emarket.ua. «За умовами угоди я не маю права розголошувати деталі, включно з імям покупця», – зазначила пані Зійлстра. Однак, відповідно до українського законодавства, сторони мають повідомити про угоду Антимонопольний комітет України, що станеться в першій половині грудня. Тоді й буде оприлюднене ім’я нового власника інтернет-ресурсу компанії. Сайти Whatson-kiev.com і Obzor.ua залишилися у власності TMG Ukraine, оскільки не належать до підрозділу, що вже проданий.

Експерти ринку преси скептично оцінюють інвестиційну привабливість друкованих видань холдингу. «Возможно, проекты этой группы и представляют интерес для потенциальных покупателей, но сейчас не лучшее время, чтобы это проверить. Крупные отечественные издательства, в том числе с иностранными инвестициями, запустили по нескольку новых изданий или планируют запустить. Им бы эти проекты реализовать, что в условиях снижения рентабельности сделать непросто», – вважає генеральний директор ВД «Hachette Filipacchi Shkulev – Украина» Сергій Мірошниченко.

Генеральний директор ВД Independent Media Юлія Стефанишина каже, що її холдинг не зацікавлений у пропозиції TMG Ukraine: «Ни одно из их изданий, по моим предварительным подсчетам, не прибыльно, за исключением “Домус Дизайна”, который давно существует на рынке и себя уже зарекомендовал. Немного может быть интересен What’s On. Глянцевые проекты-лончи обычно убыточны. Поэтому покупать и поднимать “Любимую” и Glance, учитывая не самую благоприятную экономическую ситуацию, не имеет смысла».

Президент «Українського медіахолдингу» Борис Ложкін розповів «ТК», що він також не розглядає можливості придбання активів TMG Ukraine. «Я не думаю, что у них серьезная ценность. Реальных цифр по проектам я не видел, но и не вижу синергии».

Директор з маркетингу Edipresse Ukraine Оксана Оліярчук узагалі утрималася від коментарів, оскільки не може прогнозувати розвиток рекламного ринку в рамках поточної ситуації, а видання TMG Ukraine, за її словами, орієнтовані насамперед на дохід від реклами.

За оцінкою експертів, вартість видань TMG Ukraine має становити суму річних доходів, помножену удвічі або тричі. Однак після придбання інвестори повинні вкласти не меншу суму на виведення проектів на необхідний рівень якості та обсягу аудиторії.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY