detector.media
06.11.2008 16:21
V Український студентський фестиваль реклами зібрав 811 робіт з усієї України
6 листопада стартував V Український студентський фестиваль реклами (УСФР), який триватиме два дні у київському Будинку кіно. Цього року на конкурс подано 811 робіт від 609 учасників. Вони змагатимуться в 9 номінаціях: оригінал-макет соціальної друкованої реклами, оригінал-макет комерційної друкованої реклами, оригінал-макет зовнішньої реклами, відеореклама, інтернет-реклама, фірмовий стиль, PR від Publicity Creating, розробка проекту вірусного маркетингу, проект комплексної рекламної кампанії. Більшість робіт (понад 300) – є оригінал-макетами друкованої соціальної реклами.
 
Як розповів «ТК» член оргкомітету фестивалю, головний редактор журналу «Маркетинг і реклама» Євген Ромат, участь беруть студенти найрізноманітніших навчальних закладів з усіх областей України: від інститутів дизайну до політехнічних і навіть медичних вишів. «Серед переможців у попередні роки були, наприклад, студенти факультетів фізико-математичних наук. Реклама – галузь, яка вбирає в себе різноманітних фахівців. Тут і дизайнери, і майстри слова, і маркетологи, і люди, які займаються проблемами продакшн, і медіапланери, яким для розрахунків якраз і потрібні знання з математики», – пояснив різноплановість учасників пан Ромат.
 
Оцінюють конкурсні роботи понад 30 фахівців з усіх галузей реклами, маркетингу й PR, які працюють у 9 складах журі – за кожною з номінацій. Очолює велике журі генеральний директор агенції Media Expert Тетяна Попова. Головами тематичних журі є креативний директор Euro RSCG New Europe Олександр Шабля, президент Асоціації продюсерів України Олексій Сєрков, креативний директор РА Think! McCann Erickson Євген Камінський, директор РА «Яспіс» Ігор Бабій, керівник дизайн-групи агентства Adventa Lowe Микола Коваленко, директор РК «Україна-Арт» Едуард Андрейченко, директор з маркетингу ЗАО «Мета» Олексій Чуксін, генеральний директор PR-агенції Publicity Creating Валерій Курейко, креативний директор Adventa Lowe Олексій Пасічник.
 
«За рівнем фаховості журі УСФР стоїть на першому місці серед національних рекламних фестивалів України», – переконаний Євген Ромат. Він не враховує рівень Київського міжнародного фестивалю реклами (КМФР), оскільки це міжнародний фестиваль. Водночас рекламна галузь, підтримуючи фестиваль студентських робіт, проявляє свою соціальну відповідальність і виховує нові рекламні кадри, адже на УСФР, крім конкурсу, проводиться ряд майстер-класів і круглих столів для студентів.
 
Слоган п’ятого фестивалю: «Покажи себе!». За задумом організаторів, УСФР дає змогу сучасній молоді самовиразитися за рахунок реклами. «Також ми певним чином допомагаємо влаштовувати кар’єру після перемоги у фестивалі і по закінченню навчання, – розповів «ТК» пан Ромат. – Наприклад, володар гран-прі другого УСФР Павло Клубнікін нині працює арт-директором агенції LeoBurnettKyiv, котру визнано найкращою креативною агенцією року. І другий рік поспіль його запрошено до журі УСФР».
 
Імена нових переможців фестивалю будуть оголошені 7 листопада. Традиційно найкращі соціальні роботи стануть учасниками IV Національного фестивалю соціальної реклами, котрий проходитиме 4-5 грудня.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY