detector.media
05.11.2008 13:39
Тернопільське «Вільне життя» і франківський «Західний кур’єр» - «джинсові лідери» регіону
Громадська організація «Студія журналістики “Кореспондент”» оприлюднила результати моніторингу матеріалів, зроблених із порушенням журналістських стандартів, у друкованих ЗМІ Івано-Франківської та Тернопільської областей, повідомляє ІМІ.
 
Моніторинг проводився з 1 по 31 жовтня; у кожному місті оцінювались публікації 5 видань. Над моніторингом працювали голова Тернопільського прес-клубу Тетяна Тарасенко, прес-секретар Тернопільської міськради Олег Удич та політолог Ігор Качмарський.
 
Було виявлено 36 матеріалів, які, на думку експертів, не відповідали журналістським стандартам і могли бути замовними. Зокрема, в Івано-Франківську в газеті «Західний кур’єр» було 6 таких матеріалів, «Галицький кореспондент» - 1, на сайті www.piar.org.ua – 1, у газетах «Галичина» і «Репортер» - жодного. У тернопільській газеті «Вільне життя» - 13 матеріалів, «Новій тернопільській газеті» - 11, газеті «Місто» - 4, «20 хвилин» і «Номер один» - жодного.
 
«Є матеріали без вказання авторства і джерела. Часом автори надають матеріалам суб’єктивної експресії. Іміджеві матеріали щодо персоналій не мають тенденції до постійної рубрики. Є досить текстів, що нагадують «джинсу», але в них таки достатньо інформаційного приводу», - прокоментував результати Олег Удич.
 
Тетяна Тарасенко, у свою чергу, вказує на те, що «у «джинсових» матеріалах направду не раз є цікава та корисна інформація. Однак чисто і відкрито рекламні матеріали не можуть публікуватися і маскуватися під журналістську статтю».
 
Проект проходить за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань буде продовжуватися і надалі.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY