detector.media
04.11.2008 19:17
У Криму спалили опудало Віталія Шевченка (відео)

Близько 250 прихильників партії «Російський блок» 4 листопада спалили опудало голови Національної ради з телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка біля заставного каменя пам’ятника імператриці Катерині II в Сімферополі, повідомляє «proUA» з посиланням на «Українські новини».

Опудало було одягнене в жовто-блакитні штани з портретом Шевченка, також на ньому була закріплена табличка «Чиновник-русофоб». Відео спалення дивіться тут.

Цьому акту передував молебень в храмі святителів Петра і Павла, в якому брали участь представники Російської общини Криму і прихильники партії «Російський блок».

Потім активісти провели так званий «Російський марш» на честь Дня російської народної єдності - колона з транспарантом «4 листопада - День народної єдності!», російськими прапорами і прапорами партій пройшла по вулиці Пролетарській і Леніна до парку культури і відпочинку, де знаходиться заставний камінь пам’ятника Катерині II.

Біля заставного каменя був проведений мітинг.

Як заявив на мітингу депутат Сімферопольської міської ради (фракція Блоку «За Януковича») Валерій Ільїчев, мітингуючі виступають проти рішення Нацради про заборону операторам кабельних мереж транслювати російські канали.

«На сесії міської ради Сімферополя ми винесемо питання про дозвіл нашим операторам не виконувати вимоги Нацради, оскільки вони ущемляють інтереси російськомовних жителів Криму», - заявив Ільїчев.

Присутні підтримали ініціативу депутата і після спалювання чучела проскандували: «Ганьба помаранчевим чиновникам» і «Ура!».

Нагадаємо, Севастопольська міськрада 31 жовтня заборонила кабельним операторам міста припиняти ретрансляцію російських телевізійних каналів.

Нацрада з телебачення ввела з 1 листопада положення про порядок ліцензування віщання та ретрансляції телепрограм і передач в Україні, згідно якому більшість програм вимагають адаптації до українського законодавства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY