detector.media
01.11.2008 19:56
Кримські кабельники відмовились виконувати розпорядження Нацради щодо відключення неадаптованих каналів
Провайдери кабельного телебачення Криму сьогодні не припинили ретрансляцію неадаптованих телепрограм, повідомив УНІАН.
 
Нагадаємо, 1 листопада вступає в силу заборона Національної ради з телебачення і радіомовлення. З переліку програмних продуктів всіх провайдерів кабельного телебачення України повинні бути вилучені неадаптовані до українського законодавства іноземні телеканали.
 
Як повідомив Павло Яковлєв - президент Асоціації працівників телеінформаційних мереж Криму, що об`єднує 15 кабельних організацій, «кабельники» не бачать підстав для відключення, оскільки Нацрада ніде «офіційно не зазначила», які саме канали визнані неадаптованими. «Нацрада не назвала в офіційних виданнях, які канали є неадаптованими», - відзначив пан Яковлєв.
 
Він також додав, що Європейська конвенція про транскордонне телебачення, на яку посилається Нацрада, «в законодавчому просторі України не існує» (за даними властей Криму, ця європейська конвенція не є суб`єктом українського законодавства і не ратифікована в Україні). «Посилатися на цей документ попросту негарно», - відзначив президент Асоціації працівників телеінформаційних мереж Криму. «Законних підстав для відключення немає, є тільки бажання Нацради, дуже сильне», - відзначив Яковлєв.
 
«Я не можу відповідати за весь Крим, але ті компанії, які працюють з Асоціацією, поки не давали команди на відключення», - резюмував президент Асоціації працівників телеінформаційних мереж Криму. Відключати неадаптовані канали не стали і інші оператори Криму.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY