detector.media
29.10.2008 14:35
Через зростання курсу долара кабельне телебачення подорожчає на 25-60%
У зв’язку з різким зміцненням курсу долара США проти гривні, що відбувається протягом останніх двох тижнів, кабельні оператори змушені будуть підвищити вартість своїх послуг. Про це заявив член правління Телекомунікаційної палати України та президент компанії «Воля» Сергій Бойко на конференції EEBC в Києві.
 
За словами пана Бойка, «Воля» протягом найближчих кількох місяців підвищить тарифи на 25-30%. Дрібні оператори планують збільшити вартість своїх послуг удвічі більше – на 50-60% - з грудня або з 1 січня 2009 р.
 
«Оборудование, необходимое для доставки сигнала, почти полностью состоит из импортных комплектующих. Курс всего за 2 недели вырос на 40%, и до конца года доллар может дорожать до 7 грн. Соответственно, оборудование дорожает прямо пропорционально росту курса: доход мы получаем в гривне, а покупать комплектующие вынуждены за доллары», - пояснив Сергій Бойко.
 
Він додав, що у складі собівартості послуг операторів «доларозалежні» статті витрат займають 60%. Окрім техніки, це також ліцензійні платежі правовласникам іноземних каналів.
 
Для вирішення проблеми «Воля» має намір зафіксувати гривневий еквівалент цін при розрахунках із постачальниками та правовласниками.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY