detector.media
29.10.2008 12:05
Юрій Свірко проти «Экономических известий»: суд узяв паузу, а позивач викладатиме докази в інтернеті
29 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва розглядав справу за позовом Юрія Свірка до ЗАТ «Видавництво “Економічні відомості”» щодо поновлення на посаді головного редактора газети «Экономические известия» та повернення домену izvestia.info. У разі поновлення на роботі, компанія змушена буде сплатити панові Свірку заробітну платню за весь період, наразі ця сума становить уже близько 40 тисяч доларів.
 
Повістки отримали екс-генеральний директор холдингу «Медіа інвест груп» Олександр Харебін, якого суд викликав у якості свідка, та екс-генеральний директор ЗАТ «Видавництво “Економічні відомості”» Андрій Радюк, залучений у справі як третя особа. Але вони не з’явилися, повідомив «ТК» Юрій Свірко. Відтак у справі оголошено перерву до 16 лютого 2009 року.
 
За словами Юрія Свірка, в залі суду адвокат ЗАТ «Видавництво “Економічні відомості”» Наталія Андріїшина фактично визнала, що компанія, яку вона захищає, платить чорні зарплати. «Вона надала довідки, за якими моя зарплата була удвічі меншою і становила 12 тисяч гривень. Водночас я надав довідку за підписом тодішнього гендиректора Андрія Радюка, що я отримував 25 тисяч гривень», – зазначив пан Свірко. Від сьогодні Юрій Свірко почне викладати на своєму сайті eizvestia.info всю службову переписку, документацію і зарплатні відомості, які залишилися в нього після роботи в «Экономических известиях».
 
Також пан Свірко розповів «ТК», що суддя відмовилася розглядати вимоги щодо повернення домену izvestia.info, зазначивши: «У вас не позивні вимоги, а ціла письменницька книга». Однак у квітні 2008 року, паралельно із цим позовом, Юрій Свірко подав іще один окремий позов щодо домену. Розгляд цієї справи призначено на 3 листопада 2008 року.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY