detector.media
23.10.2008 15:12
Прокуратура встановила, що на «Молодь Черкащини» ніхто не тиснув
Прокуратура Черкаської області завершила перевірку за фактом оприлюднення заяви журналістів газети «Молодь Черкащини» Тетяни Лимаренко і Юлії Сакун, а також видавця газети Олександра Меженова щодо втручання в їх професійну діяльність голови Черкаської ОДА Олександра Черевка. Про це повідомила прес-служба прокуратури.
 
«Опитані в ході перевірки працівники... заявили, що директор ТОВ “Видавництва “Молодь Черкащини” Степан Вінярський періодично забороняв їм друкувати в газеті певні статті та примушував опубліковувати надані ним матеріали певної політичної спрямованості, посилаючись, нібито то на вказівки губернатора Черкащини Олександра Черевка», - йдеться у повідомленні.
 
Водночас, за даними перевірки, це не знайшло підтвердження - не було названо жодної конкретної статті, знятої Степаном Вінярським. Сам він, у свою чергу, запевнив, що на редакційну політику газети не впливав, а відвідував редакцію виключно для заповнення податкової звітності.
 
Олександр Черевко, у свою чергу, пояснив, що особисто ніякого відношення до газети «Молодь Черкащини» не має, жодних вказівок, які б стосувалися діяльності газети, не давав.
 
У повідомленні також зазначається, що у вересні 2008 року Вінярський продав газету «Молодь Черкащини» приватному підприємству «Видавництво “ПРЕССБОЛ-2008». У частині трудових прав журналістів перевіркою встановлено, що вони весь час працювали на ПП «Прес-експрес 2000» під керівництвом директора Олександра Меженова.
 
«Відповідно до штатного розкладу ПП “Прес-експрес 2000” Олександр Меженов, Юлія Сакун, Тетяна Лимаренко та інші є працівниками вказаного підприємства і в трудових відносинах з газетою “Молодь Черкащини” не знаходяться», - повідомляє прокуратура. 
 
Таким чином, керуючись п.1 ст. 6 КПК України, прокуратура області у порушенні кримінальної справи за вказаним фактом відмовила за відсутністю події злочину.
 
Директор ПП «Прес-експрес 2000» Олександр Меженов у коментарі «Детектор медіа» сказав, що його такі результати перевірки не здивували: «Іншого рішення просто не могло й бути, тому що обласний прокурор та Олександр Черевко є близькими друзями».
 
За словами Олександра Меженова, усі працівники підприємства підтвердили факти втручання у редакційну діяльність. «Навіть верстальнику усе буде зрозуміло, якщо після появи в редакції Вінярського статтю, скажімо, про Партію регіонів замінюють на матеріал з головою "Нашої України" В'ячеславом Кириленком», - наголосив видавець (нагадаємо, що керівник Черкаської ОДА Олександр Черевко є представником цієї політичної сили).
 
Олександр Меженов наголосив, що ПП «Прес-експрес 2000» створювалося саме для видання газети «Молодь Черкащини». «Нічого іншого ніхто не робив. Головний редактор Юлія Сакун працює у газеті з 1985 року і має звання "Заслужений журналіст України". А тепер складається враження, що всі ці люди до "Молоді Черкащини" взагалі відношення не мали», - підкреслив він.
 
Сьогодні, за словами, видавця, «старий» колектив газети випустив вже четвертий номер видання «Нова молодь Черкащини».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY