detector.media
22.10.2008 19:15
Нацрада домовилася з УДЦР та НКРЗ про аудит передавачів великих теле- і радіомереж
На засіданні 22 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення домовилася з Укрчастотнаглядом та Національною комісією регулювання зв’язку щодо аудиту передавачів великих теле- і радіомереж.
 
Відтепер телекомпанії, які не мають дозвільних документів (висновків електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію) на радіоелектронні засоби мовлення, мають подати відповідні звернення до зв’язківців не пізніше як протягом трьох місяців.
 
Згідно із «Законом про телебачення і радіомовлення», мовлення в Україні дозволяється тільки за наявності дозвільних документів. Однак за даними Українського державного центру радіочастот (УДЦР) нині в Україні діють 3 500 телевізійних каналів та 950 радіочастот, із яких 2 000 каналів та 300 радіочастот не мають таких узгоджень. За словами Євгена Хаїрова, УДЦР, 90% «неузгоджених телерадіочастот» належать Першому національному, «Інтеру», «1+1» та НРКУ.
 
Аудит частотних присвоєнь може вплинути на дані про фактичне покриття зазначених каналів, оскільки мовниками під час модернізації мереж було здійснено заміну старих лампових передавачів великої потужності на твердотільні, але малопотужні передавачі.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY