detector.media
17.10.2008 18:50
Фуксман і Роднянський остаточно вийшли з «1+1» , не скориставшись опціоном у «Гравісі»

17 жовтня американська компанія Central European Media Enterprises стала власником (прямо чи через дочірні українські компанії) 100% капіталу ТРК «Студія 1+1». Про це повідомляє сайт «ПІК України», інвестором якого є колишній співвласник «1+1» Борис Фуксман.

 
Угода, укладена 30 січня 2008 року між засновниками каналу Борисом Фуксманом, Олександром Роднянським з одного боку і компанією СМЕ з іншого, завершилась. Останній платіж становить 109 мільйонів 100 тисяч доларів.
 
«Враховуючи світову фінансову кризу, експерти вважають такий вихід Фуксмана і Роднянського з бізнесу з фінансової точки зору дуже хорошим результатом», - коментує сайт «ПІК України».
 
«Фуксман та Роднянський продали свої частки відповідно до угоди, укладеної раніше. Там були вказані всі умови, і сума угоди не змінилась, і СМЕ зробила їм пропозицію. Угода стосувалась тільки «1+1», тому що Фуксман і Роднянський не скористались своїми опціонами в інших бізнесах», - повідомила «Детектор медіа» виконавчий віце-президент СМЕ Марина Вільямс. Нагадаємо, за умовами угоди панове Фуксман і Роднянський отримали опціон на 10% компанії «Гравіс», мажоритарним  власником якої є СМЕ.
 
Тепер телеканал «1+1» буде повністю інтегрований у компанію СМЕ. «Менеджмент буде цілком підпорядкований центральній організаційній структурі СМЕ, як і решта активів. Рішення щодо подальшого функціонування наглядової ради буде прийняте найближчим чином. Це буде рішення виконавчого директора СМЕ Адріана Сирбу», - сказала Марина Вільямс.
 
Остаточний вихід українських партнерів із «1+1» не спричинить жодних змін у структурі управління каналу, каже пані Вільямс. «На каналі зараз стабільний менеджмент, який планує працювати на компанію кілька років поспіль і має довготермінові плани. Поки що рано оцінювати результати їхньої роботи, оскільки вони нещодавно працюють на нових посадах. Вони працюють, не покладаючи рук, і оцінювати їх зараз було б несправедливо», - сказала вона «ТК».
 
На запитання щодо термінів, у які СМЕ планує завершити процес розділення активів компанії «Гравіс» (канали «Сіті» і «Кіно»), Марина Вільямс відповіла, що рішення буде прийняте упродовж 10 днів.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY