detector.media
16.10.2008 16:04
НТКУ програла суд щодо «Євробачення – 2008» і у Львові
Господарський суд Львівської області відхилив претензію Національної телекомпанії України до провайдера програмної послуги ТОВ «Маска» щодо стягнення 467 250 гривень за ретрансляцію пісенного конкурсу «Євробачення – 2008» на телеканалі «РТР-планета». Суд виніс рішення на користь провайдера, відмовивши у задоволенні позову НТКУ.
 
Нагадаємо, це вже друге рішення суду на користь операторів кабельного мовлення – 6 жовтня аналогічне рішення ухвалив Господарський суд Одеської області, визнавши безпідставність претензій НТКУ до одеських кабельників «Реноме –ТВ» та «Чорне море».
 
Як відомо, НТКУ зажадала від кількох регіональних операторів кабельного телебачення відшкодування за ретрансляцію «Євробачення-2008» в ефірі російського телеканалу «РТР-Планета», тому що ексклюзивні права на трансляцію цієї події на території України належать саме державному каналу. Суму позову НТКУ обґрунтовує сумою річного внеску члена Європейського союзу мовників (EBU). Саме цей внесок дає ексклюзивні права на трансляцію на території держави заходів, організатором яких, як у випадку з «Євробаченням», є EBU. Відтак, на думку НТКУ, провайдери повинні відшкодувати Національній телекомпанії розмір членського внеску.
 
Аналогічні судові слухання стосовно «Євробачення – 2007», де позивачем виступала НТКУ, а відповідачем – компанія-дистрибутор російського мовника «Первый канал. Всемирная сеть» ТОВ «Торсат», також закінчилися не на користь НТКУ. 2 лютого 2008 року Господарський суд м. Києва залишив без задоволенняпозовні вимоги Національної телекомпанії України до ТОВ «Торсат» про стягнення 460 тисяч гривень за порушення майнових прав інтелектуальної власності. Позов стосувався показу в кабельних мережах конкурсу «Євробачення-2007» у трансляції російського телеканалу «Первый канал. Всемирная сеть». НТКУ також програла цю справу і в апеляції. 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY