detector.media
09.10.2008 13:44
Нацрада – Партії регіонів: 53 з 83 рекомендованих іноземних телеканалів – російськомовні
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить усі політичні сили «не політизувати питання, що стосуються рекламної діяльності, захисту прав споживачів, у тому числі у сфері суспільної моралі,  прав відповіді на інформацію, яка поширюється іноземними телеканалами (ст. 8 Європейської конвенції про транскордонне телебачення), а також захисту прав вітчизняних телерадіоорганізацій». Таке побажання Нацрада висловила у відповідь на заяву Партії регіонів про те, що відключення деяких російських телеканалів пов’язані з російською мовою мовлення.
 
Нацрада нагадує, що з 83 зарубіжних телеканалів, які рекомендовані для ретрансляції провайдерам програмної послуги, 53 – російськомовні, 15 - англомовні, 5 – франкомовні, 3 – німецькомовні, по 1 мовлять італійською та польською.
 
Упродовж трьох років, ідеться у заяві, Нацрада «здійснила всі упереджувальні дії задля уникнення конфліктної ситуації з іноземними мовниками та українськими громадянами. У 2006 році Національна рада повідомила всі посольства іноземних країн, телекомпанії яких присутні в телемережах України, про зміни в законодавстві. З цього приводу було проведено низку зустрічей з посольствами та регуляторними органами цих країн, з керівниками телерадіоорганізацій окремих  іноземних телеканалів». А всі політичні сили України Національна рада закликає «стати на захист інформаційного суверенітету України, права на відповідь громадян України, інтересу українських телекомпаній, що є платниками податків до Держаного бюджету України та роботодавцями багатьох тисяч українських громадян».  Нагадаємо, всупереч офіційній інформації Національної ради, яка висловила чіткі претензії до певних російських телеканалів, у засобах масової інформації – як російських, так і українських, - поширюється інформація про відключення цих каналів через російську мову мовлення.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY