detector.media
06.10.2008 14:56
На ТОНІСі «оптимізація»: людей просять звільнитись, проекти закривають
На ТОНІСі «оптимізація»: людей просять звільнитись, проекти закривають
На телеканалі ТОНІС розпочався процес, який керівництво каналу називає «оптимізацією»: працівників просять звільнитися, деякі проекти закривають.   Інформацію про це, отриману «Детектор медіаю» із власних джерел на каналі, підтвердив голова правління каналу ТОНІС Дмитро Тузов, зазначивши при цьому, що ні «про які масові звільнення мова йти не може – іде мова лише про оптимізацію».
 
За однією з версій, звільнювати людей почали після того, як ТОНІС змушений був відмовитися від частини оренди: редакція, яка займала раніше два поверхи, нині змушена розміщуватись на одному. У свою чергу, відмова від оренди пов’язана із фінансовими причинами. За неперевіреною інформацією, з ТОНІСа також звільнилися фінансовий директор та директор з реклами.
 
Як стало відомо «ТК» із розмов із журналістами, усі заяви про звільнення пишуть за власним бажанням.  Володимир Павлів, випусковий редактор інформаційної програми «24», підтвердив «ТК», що з 1 жовтня написав заяву на звільнення за згодою сторін: «Ми дійшли згоди з керівництвом, що роботи для мене фактично нема».
 
Олександр Радченко, екс-ведучий та випусковий програми «Життя», написав заяву ще 5 вересня, а з 30-го – вже не працює на каналі. Написання заяви він мотивував поганим розміщенням програми в сітці каналу: «Який сенс працювати на нічну програму? Мені взагалі дивно, що Партії зелених (канал ТОНІС пов’язують із Володимиром Костеріним, головою Партії зелених – ред.) був настільки не цікавий такий проект, що вони його поставили на нічний ефір».
 
За словами одного із звільнених журналістів програми «Життя», який не захотів, щоб на нього посилалися, стало відомо, що з цього проекту звільнено 4 журналістів із п’яти. Він же розповів, що Оксана Іващик, керівник проекту, аргументувала журналістам дії менеджменту браком фінансів.
 
Дмитро Тузов на запитання щодо звільнень попросив уточнити термінологію: «Я би сказав, що ідеться про оптимізацію. Проекти буде реорганізовано. Зараз такий момент на каналі, коли треба сказати: "Стоп. Так далі бути не може", призупинити виробництво неефективних програм, посилити ті проекти, які дають максимальну віддачу».
 
Серед проектів, які є для каналу важливими, пан Тузов назвав «Зелену варту» – проект журналістських розслідувань екологічних катастроф, а також новини («24»).
 
Поки що загальну кількість людей, які більше не працюватимуть на ТОНІСі, пан Тузов не назвав; проекти, які буде закрито, пообіцяв перелічити наприкінці тижня.
 
«Закрито буде передовсім проекти, які ламають нашу сітку. Ми зараз розробили нову модернову сітку, яка має отримати наповнення, і відповідно – під нове наповнення нові рейтинги. Так історично склалося, що на ТОНІСі завжди було багато програм, які не стикувалися між собою, і ми втрачали аудиторію... Моя помилка тільки в тому, що я досить довго тримав ці програми в ефірі. Але практика "тут подмазать, там подкрасить" не спрацювала. зараз треба вдатися до радикальних і не популярних кроків», – пояснив Дмитро Тузов «ТК».
 
За словами пана Тузова, працівники каналу реагують на слова керівництва з розумінням: «Мова іде про оптимізацію. Це нормальний логічний процес. Якісь проекти відпрацювали свій термін в ефірі, їх треба реформовувати. Зараз виникне галас, що на ТОНІСі звільняють людей, а це не зовсім коректно – ідеться тільки про проекти, які треба змінювати».
 
Телеканал ТОНІС у 2006 році мав частку 1,41% (аудиторія 18+), у 2007 році – 1,1%,  а у 2008-му – 1,01% (у містах із населенням 50тисяч+) і 0,91% (за загальнонаціональною панеллю GFK Ukraine, показники на початок вересня).  Минулого тижня канал мав  частку 0,87% (загальнонаціональна панель) та 1,06% (50 тис.+).
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY