detector.media
02.10.2008 08:25
«Вечірній Київ» звинуватив «Газету 24» та «15 минут» у плагіаті
Газета «Вечірній Київ» звинуватила видання «Газета 24» (холдинг «Медіадім») та «15 минут» (KP Media) у передрукові інформації без посилання. Про це повідомляє прес-служба неформального об’єднання муніципальних ЗМІ Києва – «Київського медіахолдингу».
 
30 вересня «Вечірній Київ» написав про ініціативу Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ) Києва не давати кредити та не пускатимуть за кордон злісних боржників комунальних послуг. Матеріал мав назву «Боржники одержать чорну мітку». 1 жовтня газети «15 минут» та «24» опублікували подібні матеріали. В них вони використали коментар голови ГІОЦ Станіслава Каплуненка, який він дав виключно кореспонденту газети «Вечірній Київ». Жодному іншому виданню пан Каплуненко, за його ж словами, коментарів не давав, ідеться у повідомленні прес-служби.
 
Представники муніципальних ЗМІ наголошують, що використання матеріалів «Вечірнього Києва» без посилання різними ЗМІ є постійною практикою, і всі звернення з проханням припинити такі дії були безрезультатними. Газета висловлює готовність у разі, якщо так триватиме надалі, звертатись до суду.
 
«ТК» з’ясовуватиме позицію названих видань щодо цього інциденту.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY