detector.media
25.09.2008 14:28
Зупиніть танці на сльозах!
Зупиніть танці на сльозах!
Відкритий лист редакції програм студії «1+1» щодо припинення шоу «Танцюю для тебе». Збирання підписів триває.
На адресу «Детектор медіа» від редакторів та журналістів ТРК «Рівне 1» надійшов відкритий лист, адресований редакції програм студії «1+1». Автори листа висловлюють своє обурення реалізацією проекту «Танцюю для тебе» («1+1»).  Нагадаємо, «Танцями на сльозах» цю програму назвала автор видання «ПІК України» Наталка Позняк-Хоменко, чия колонка мала неабиякий резонанс, зокрема й на «ТК». Редакція «ТК» наголошує, що висловлена в листі позиція не є позицією нашого видання.  Нижче наводимо повний текст листа.
 
Відкритий лист до редакції програм студії «1+1» від редакторів та журналістів телекомпаній України
 
Шановна редакціє програм студії «1+1»! Шановні редактори, журналісти, ведучі! Шановні колеги! Друзі!
 
Ми, ваші колеги з інших телекомпаній України, як ніхто розуміємо жорсткі правила телевізійного ринку, які диктує нам сьогодення. Виконуючи свою щоденну роботу, нам усім (покладімо руку на серце) – кому частіше, кому рідше – доводиться іти на компроміс із власними життєвими принципами, а іноді, на жаль, і совістю. Багатьом із нас, передусім регіональним телекомпаніям, час від часу доводиться робити оплачувані сюжети й ефіри з людьми, які не заслуговують на повагу і довіру – для того щоб елементарно виживати, щоб за отримані кошти робити ще й потрібний і цікавий людям продукт. Ми добре усвідомлюємо жорсткі закони ринку і водночас високі стандарти журналістики. Тому щодня усі наші сили покладено на те, щоб знайти золоту середину, не втративши ані рекламодавця, ані глядача.
 
Студія «1+1» для більшості з нас до сьогодні була зразком високих стандартів журналістики і телевізійного продукту; еталоном, до якого необхідно прагнути; авторитетом, до якого потрібно рости. Саме тому вихід у телепростір шоу «Танцюю для тебе» став для нас не просто розчаруванням, а справжнім шоком. Попри життєву необхідність кожного телеканалу втілювати нові рейтингові проекти, щоб залучати аудиторію і рекламодавців, вважаємо вкрай цинічним і неприпустимим робити шоу на людському, особливо дитячому, горі і сльозах, на питаннях життя і смерті, здоров’я і каліцтва. Вважаємо ницими маніпуляції найщирішими людськими почуттями як героїв програми, так і глядачів. Вважаємо нелюдяними саму ідею і формат шоу «Танцюю для тебе». Просимо вас прислухатися до думки ваших колег, ваших глядачів, які залишають обурені відгуки на форумі сайту «Танцюю для тебе», а насамперед – до власної совісті і припинити трансляцію цього нелюдяного проекту, принаймні в нинішньому форматі.
 
Переконані, що маючи щире бажання допомогти обездоленим людям, свій професіоналізм, досвід і ресурси ви спроможні вкласти в інший, дієвий, а головне – людяний проект. Впевнені, що така програма лише збільшить аудиторію і підвищить рейтинги телеканалу, а на вашій душі не лежатиме каменем повільне убивство людей та їхніх надій. Щиро віримо у ваше розуміння і вашу совість. Віримо у вас!
 
Із вірою в добро,
 
1.      Горошко Світлана, ТРК „Рівне 1”, шеф-редактор служби новин
2.      Броновицька Руслана, ТРК „Рівне 1”, редактор відділу інформаційних програм
3.      Сирота Світлана, ТРК „Рівне 1”, кореспондент, ведуча
4.      Олександр Мрозович, ТРК „Рівне 1”, кореспондент
5.      Олена Чернуха, « ICTV », власний корреспондент
6.      Віталій Гудилко, оператор ТРК «Рівне 1»
7.      Павло Шамшин, ТРК „Рівне 1”, кореспондент
8.      Дмитро Леонтіюк, ТРК „Рівне 1”, кореспондент
9.      Олександр Білик, „КП медіа”, журналіст
10. Наталія Кушнірук, комунікаційна група „ ESG ”, кореспондент
11. Юлія Приходько, ТРК „Рудана” (м.Кривий Ріг), редактор відділу інформаційних програм
12. Ірина Синіна, ТК „Новий канал”, літературний редактор теленовин
 
Шановні колеги!
Усіх небайдужих, хто підтримує наше звернення, просимо надсилати листи із текстом: «Підтримую!» та обов’язково вказавши ім.’я, прізвище, місце роботи і посаду на адресу: ssweet2007@ukr.net. Голоси з неповними даними (без імені, прізвища або місця роботи) не братимуться до уваги.
 
УВАГА! Збирання підписів триватиме тільки до 30 вересня включно. 1 жовтня листа із зібраними підписами буде надіслано на електронну та поштову адреси студії «1+1». Друзі! Просимо усіх, хто матиме можливість розмістити цього листа на інтернет-порталах чи надати йому широкого розголосу в будь-який інший законний спосіб, зробити це. Хай наш голос буде почуто!
 
Від «ТК»: Збору підписів у коментарях до цього листа немає!
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY