detector.media
23.09.2008 10:46
Найкращим актором «Кіношоку-2008» став Сергій Романюк
Найкращим актором «Кіношоку-2008» став Сергій Романюк

Найкращим актором на XVII Відкритому фестивалі кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Киношок-2008» став українець Сергій Романюк.

Головний приз кінофестивалю «Золота лоза» за кращий повнометражний фільм вручений стрічці «Осінній бал» (Естонія, режисер Вейко Иунпуу). Призу за кращу режисуру в повнометражному кіно удостоєна режисер картини «Коллекционерша» Христина Буожюте (Литва), а за кращий сценарій - Ернест Абдіхапаров за фільм «Світла прохолода» (Киргизстан-Казахстан).

Приз за кращу жіночу роль у повнометражному кіно дістався актрисі Марині Блейк за фільм «Сезон туманів» (Росія-Великобританія), а за кращу чоловічу роль – акторові Сергію Романюку, фільм «Райські птахи» (Україна, режисер Роман Балаян). «Це вже другий приз за акторську майстерність і третій приз нашої картини «Райські птахи», – зазначив продюсер Олег Кохан. – І дуже приємно, що приз одержав саме Сергій Романюк, майстерність якого дозволила створити глибокий образ представника системи: він щиро і людяно захищає зло, від чого стає ще страшнішим».

Приз за кращу операторську роботу в повнометражному кіно імені А.Княжинського вручений операторові Віктору Шестоперову – фільм «Кип`яток» (Росія), а журі конкурсу короткометражних фільмів «Межі Шоку» ухвалило рішення присудити Гран-прі за кращий короткометражний фільм програми картині «Три матері і хор» (Росія - Швеція, режисери Наталія Першина-Якиманська, Ольга Єгорова).

Приз за кращий повнометражний фільм на відео в цифровому форматі «Кіно без кіноплівки» присуджений стрічці «Олег Кулик – виклик і провокація» (Росія, режисер Євгеній Мітта). Диплому журі удостоєні картини «Фантомас знімає маску» (Росія, режисери Андрій Кагадаєв) і «Весілля для чайників» (Естонія, режисер Володимир Логинов)

У конкурсі «ТБ-Шок», який оцінювали самі глядачі, перше місце дісталося картині «Королева льоду» (Росія, режисер Андрій Селіванов), друге – «Вибір моєї матусі» (Росія, режисер Світлана Деміна), третє – «Біла ніч, ніжна ніч» (Росія, режисер Віктор Мережко). Дитяче журі конкурсу «Кіномалюток» присудило перший приз роботі «Той, що біжить по хвилях» (Росія-Україна, режисер Валерій Пендраковський). Дипломів удостоєні роботи «Попелюшка 4x4 (Росія, Олександр Баршак, Юрій Морозов) і «Ніжний вік» (Росія, Сергій Соловьев).

Цього року українські фільми були представлені у всіх програмах фестивалю «Киношок-2008» і претендували на головні призи всіх конкурсних категорій. Сімнадцятий «Кіношок», що до 2007 року іменувався Відкритим фестивалем кіно країн СНД і Балтії, традиційно проходив в Анапі з 12 по 21 вересня 2008 року.

 
УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY