detector.media
19.08.2008 16:29
Reuters заперечує інсценування фото з Грузії
Reuters заперечує інсценування фото з Грузії
Агентство Reuters оприлюднило офіційну заяву, в якій спростувало звинувачення в інсценуванні фоторепортажів із місць бойових дій у Грузії.
 
«У деяких російських ЗМІ з’явились неправдиві звинувачення на адресу Reuters у публікації постановочних фотографій під час висвітлення конфлікту в Грузії. Ці звинувачення не відповідають дійсності і не мають під собою ані найменших підстав. Reuters провело розслідування і з усією відповідальністю заявляє, що фоторепортажі з Грузії не є інсценуванням, а висвітлення конфлікту повністю відповідає принципам Reuters Trust, особливо положенню про «чесність, незалежність і неупередженість як незмінну та обов’язкову засаду роботи журналістів Reuters», - ідеться в заяві. Агентство також наводить оригінали фотозйомок, про які йдеться у заяві.
 
Інсценування у фоторепортажі кореспондента Reuters почав підозрювати російський блогер Дмитро Бушуєв. Його підозри потрапили до Інтернет-ЗМІ та швидко поширились російським медіапростором. Незабаром у російських медіа з’явилось сфальсифіковане розшифрування інтерв’ю з начебто фотографом Reuters Глібом Гараничем, який зізнавався у тому, що фото були постановочні. Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов, якому приписували це інтерв'ю, спростував факт розмови з Гараничем.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY