detector.media
17.09.2008 18:06
Нацрада не погодила створення «національного цензурного центру» і пропонує переглянути норму щодо співавторства на інтерв’ю
Національна рада з питань телебачення і радімовлення на засіданні 17 вересня розглянула і не погодила два законопроекти з інформаційної сфери.
 
Перший документ, ініційований Мінтрансзв’язку, має назву «Про утворення казенного підприємства «Національний центр оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами України». Нацрада зазначила, що причинами для непогодження є дублювання функцій даного центру з функціями інших державних органів. Також члени Нацради завважили, що деякі повноваження центру суперечать іншим законам держави. Зокрема у законопроекті ідеться про те, що у випадку оголошення надзвичайного стану (НС) може бути заборонено діяльність ТРК, а слідкувати за цим має саме зазначений національний центр. Члени Нацради потрактували такі повноваження як цензурні, а цензура є забороненою Конституцією України. 
 
Другий законопроект - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань авторського права і суміжних прав» - не було погоджено через незбалансованість та неузгодженість понятійного апарату. Зокрема, в законопроекті паралельно використовуються терміни «передача» та «програма», які мають різні тлумачення в Законі «Про телебачення і радіомовлення». Також залишилася без змін ст. 13, що встановлює співавторство на інтерв’ю, яка, на думку багатьох експертів, потребує перегляду, оскільки вона суперечить світовій практиці, згідно з якою інтерв’ю не визначається об’єктом авторського права.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY