detector.media
17.09.2008 14:59
25 вересня розпочнеться Фестиваль німецького кіно

В рамках тижнів німецької культури в Україні (1 вересня – 7 листопада) 25 вересня в столичному кінотеатрі «Київ» розпочнеться Фестиваль нового німецького кіно. Програма фестивалю передбачає показ 11 нових художніх фільмів, а також трьох документальних стрічок, відзначених на міжнародних кінофестивалях в Берлині, Монреалі, Кракові та на інших кінофорумах. Це фільми «Басейн для принцес» Беттіни Блюмнер – історія дорослішання трьох підлітків, «Хевіметал селище» Сунг Хіунг Чо – розповідь про звичайне німецьке село, де відбувається один з найбільших рок-фестивалів світу Wacken Open Air, і картина «Після музики» Ігора Хайцманна, який присвятив фільм своєму батькові, всесвітньо відомому диригенту Отмару Зуйтнеру.

Окрім основної програми та документалістики, відвідувачі фестивалю зможуть побачити високобюджетні телевізійні картини «Диво в Берліні» Роланда Зузо Ріхтера (розповідь про падіння Берлінської стіни, розказана крізь призму долі юнака, що виростає в сім’ офіцера Штазі та активістки демократичного руху), «Марія зі Щеціна» Штефана Вагнера (драматична історія про польську проститутку Марію) і «Прикордонник та дівчина» Гартмута Шена (мелодраматична оповідь про німця, направленого служити на польсько-український кордон).

Як повідомили організатори фестивалю нового німецького кіно на сьогоднішній прес-конференції, цього року програма не обмежиться глядацькими подіями. На фестивалі відбудеться Форум копродукції за участі українських та німецьких телепродюсерів, а також серія майстер-класів для студентів вищих навчальних закладів України.

Детальнішу інформацію про точні дати та час показів можна знайти на сайті культурного центру «Кінотеатр Київ». Спонсори фестивалю - компанія ТАС, Посольство Німеччини в Україні, Гьоте-інститут та компанія Артхаус трафік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY