detector.media
12.09.2008 15:13
«Посольство Боже» подасть до суду на НТКУ через програму «Закритої Зони» (ОНОВЛЕНО)
«Посольство Боже» подасть до суду на НТКУ через програму «Закритої Зони» (ОНОВЛЕНО)

Церква «Посольство Боже» готує позов до суду на Національну телекомпанію України, в ефірі якої у програмі «Попередження» (виробництво продюсерського центру «Закрита Зона», ведучий Микола Вересень) був продемонстрований викривальний сюжет про представників цієї конфесії. Про це йдеться у репортажі про богослужіння голови церкви – пастора Сандея Аделаджі – опублікованому на офіційному сайті «Посольства Божого».

 
«Ми розуміємо, що молодь повинна йти до ЗМІ, популяризувати Бога і цінності Царства. Троє з нас уже працюють у ЗМІ, ще троє – вчаться. Після виходу в ефір на каналі УТ-1 (стара назва Першого каналу, - «ТК») скандальної, наклепницької програми про «Посольство Боже» тема ЗМІ особливо злободенна», - зазначено в повідомленні. Сандей Аделаджа благословив «усіх, хто відчуває поклик до журналістики, спинити потік брехні», і повідомив, що церква готується подати до суду на Перший канал і вимагатиме відновлення істини та компенсації. «Ми збираємо колегію юристів, і якщо хтось хоче допомогти і готовий відстоювати честь церкви, запрошуємо стати частиною цієї команди», - сказав Сандей Аделаджа.
 
Як уже повідомляла «ТК», після виходу в ефір програми «Попередження» з розслідуванням діяльності церкви «Посольство Боже», до парафіян якої належить Леонід Черновецький та частина заступників міського голови Києва, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко звернувся до Генеральної Прокуратури з проханням перевірити діяльність цієї релігійної організації.
 
Запис програми «Попередження», присвяченої «Посольству Божому», можна побачити тут.
 
Виконувач обов’язків президента Національної телекомпанії України Василь Ілащук відмовився коментувати наміри «Посольства Божого» позиватись до телекомпанії, порадивши «ТК» звернутись до виробника програми – компанії «Закрита Зона».
 
Генеральний продюсер «Закритої Зони» Наталія Фіцич заявила, що «Посольство Боже» жодного разу не зверталось до продюсерського центру із проханням спростувати інформацію, оприлюднену в програмі «Попередження». «Цей сюжет вийшов ще навесні, а влітку ми робили дайджести, де повторювали найкращі матеріали, серед них і цей, - розповіла вона. – Часу минуло вже досить багато. Крім того, я не маю юридичного підтвердження, що «Посольство Боже» звернулось до суду. Це означає, що позов порушуватиме норми закону «Про телебачення і радіомовлення», бо в них було два тижні, аби позиватися. За суд я не переживаю, бо в сюжеті оприлюднена достовірна інформація».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY