detector.media
11.09.2008 16:58
TNS Ukraine братиме участь у тендері Радіокомітету на вимірювання радіоаудиторії
Координатор Радіокомітету і керівник Маркетингового центру Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Віра Костенко в коментарі виданню «Медіабізнес» заявила, що дослідження аудиторії радіо TNS Ukraine не відповідають сучасним вимогам учасників ринку, тому й було прийняте рішення про проведення тендеру, оголошеного 10 вересня. «ТNS робить гарні дослідження аудиторії радіо по Києву, але нас уже цікавить уся Україна. Ринок радіомовлення росте, розвивається. І вже не лише київським, але й регіональним радіостанціям і рекламодавцям важливо розуміти, з якою аудиторією вони працюють. Крім того, TNS  сам проводить дослідження і пропонує вже готові їх моделі ринку, а нам потрібне дослідження, зроблене під нас», – заявила пані Костенко.
 
«ТК» звернулася по коментарі до компанії TNS Ukraine. Заступник генерального директора TNS Ukraine Анна Добривечір підкреслила, що вона не вбачає проблеми в оголошенні тендеру: «За 11 років роботи TNSUkraineсклалася практика щорічного опитування наших клієнтів, за результатами якого ми виводимо варіанти розвитку дослідження і пропонуємо на вибір усьому ринку – і радіостанціям, і рекламним агенціям. Після цього ринок приймає рішення, у який бік рухатися. Наприклад, регіональні щоденники (дослідження аудиторії по 7 містах, – «ТК»), які ми робили торік, станції вирішили скоротити і у 2008-му не робити. Зараз ми знову бачимо інтерес до регіонів. Тому ми вважаємо, що незадоволення дослідженнями пов’язане з тим, що протягом цього року змінилися потреби і наступного року станції хочуть бачити інші дослідження, хочуть змінити проекти. Це нормально: змінюється ринок – змінюються проекти. Я також розумію, що станції хочуть бути безпосередніми замовниками проекту. І це теж прийнятно».
 
Також Анна Добривечір повідомила «ТК», що TNS Ukraine братиме участь у тендері на вимірювання радіоаудиторії. За інформацією «Медіабізнесу», у ньому також візьмуть участь дослідницькі компанії GfK Ukraine і «КОМКОН Україна».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY