detector.media
11.09.2008 09:41
ТРК «Київ» планує збільшити аудиторію вдвічі й починає експансію на регіони
Менеджмент ТРК «Київ» у новому сезоні поставив собі за завдання збільшити аудиторію каналу удвічі. Про це на прес-конференції оголосив керівник умовного «Київського медіахолдингу» Казбек Бектурсунов.
 
На запитання «ТК», на яку аудиторію орієнтується «Київ» генеральний продюсер каналу Андрій Бенкендорф відповів, що проведені дослідження показують, що 41% глядачів каналу становлять жінки віком 45+, а 23% – чоловіки 45+. «Ми хочемо опустити вікову планку до 38+», – зазначив він. «Якщо намалювати картину аудиторії за статтю й віком телеканалу Київ” та “Інтера”, то вони ідентичні. Але в нас вона компактніша (це – кияни), тому нам її простіше омолодити, ніж “Інтеру”», – запевнив «ТК» Казбек Бектурсунов.
 
Крім того, канал хоче охопити покриттям усю Україну. «Ми активно ведемо переговори й укладаємо угоди з регіональними ретрансляторами, з регіональними кабельними мережами й регіональними телеканалами аж до викупу ефіру та викупу самих телеканалів. Нас уже ретранслюють в Одесі – у повному обсязі в ефірі (у кабелі ми є всюди). Нещодавно наше технічне покриття було 27%, після того, як почали заходити в ефір – уже 32-33%. Незабаром ми візьмемо Харків. До кінця року ми покриємо всі ключові обласні центри», – розповів Казбек Бектурсунов.
 
За словами в. о. гендиректора ТРК «Київ» Дмитра Джангірова, канал поступово виходить з тяжкого фінансового становища як за рахунок додаткового бюджетного фінансування, так і за рахунок збільшення надходжень від рекламодавців. «Попередній склад Київради зменшив бюджет телеканалу втричі: з 18,6 млн. грн. до 6,4 млн. грн. З урахуванням медіаінфляції це вчетверо менше. Ці гроші закінчилися вже протягом першого кварталу. З приходом нового складу ради був прийнятий нормальний бюджет. Позаяк залишилися певні борги. У серпні – на початку вересня ми ще вирішували деякі проблеми, запевняю, що до кінця цього місяця їх буде вирішено і фінансове становище каналу буде абсолютно стабільним», – наголосив пан Джангіров.
 
За словами комерційного директора так званого «Київського медіахолдингу» Олексія Малишева, ТРК «Київ» орієнтується на два види рекламодавців. Це традиційний міський рекламодавець – той, що зацікавлений у столичному покупці. І другий сегмент – національний і транснаціональний рекламодавець. Для цього підписано угоду із сейлз-хаусом «Сфера-ТВ» про співпрацю до кінця поточного року з можливістю пролонгації на наступний. «Рік тому з нами сейлз-хауси не хотіли навіть розмовляти. А зараз у нас в опціоні стояли ВІ-Пріоритет” і “Сфера-ТВ”. Остання перемогла не тому, що краща, а тому, що за підсумками кінця цього року можна пролонгувати угоду або кудись піти. Від “Сфери” піти до “ВІ-Пріоритет” можна, а навпаки – смішно. Тому ми обрали цей сейлз-хаус», – пояснив «ТК» Казбек Бектурсунов. Нагадаємо, що раніше телеканал співпрацював з домом продажів Maxximum Advertising, що спеціалізується на роботі з нішевими каналами.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY