detector.media
04.09.2008 14:12
Микола Томенко та Святослав Олійник оскаржили в суді рішення Нацради про обмін логотипами між «Мегаспортом» і К1
Микола Томенко та Святослав Олійник оскаржили в суді рішення Нацради про обмін логотипами між «Мегаспортом» і К1
Заступник голови Верховної Ради, народний депутат України (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Микола Томенко та народний депутат-бютівець Святослав Олійник позиваються до суду стосовно рішення Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення щодо внесення змін до ліцензії телеканалів «Мегаспорт» та К1 (обмін логотипами).
 
Таке рішення, як уже повідомляла «ТК», Національна рада ухвалила 9 липня. Обмін логотипами К1 та «Мегаспорту», внаслідок чого К1 став ефірним каналом, а «Мегаспорт» - супутниково-кабельним, відбувся 1 вересня.
 
«Оскільки рішенням Нацради не передбачалося зміни програмної концепції мовлення цих каналів та виду мовлення, а головною функцією Національної ради є контроль за виконанням умов ліцензій у сфері радіо- і телевізійного мовлення, Микола Томенко та Святослав Олійник вважають, що бездіяльність цього державного органу призвела до зміни системи та концепції мовлення цих каналів, а це, в свою чергу, - до зникнення з загальнонаціонального мовлення спортивного каналу “Мегаспорт”.  Як і тисячі інших телеглядачів, Микола Томенко та Святослав Олійник обурені фактичною ліквідацією єдиного ефірного спортивного телеканалу, що, безумовно, обмежує громадянами України можливості отримання інформації. У зв’язку з цим, позивачі просять суд зобов’язати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення України вчинити дії щодо відновлення виду територіальної категорії мовлення телеканалів “К1” та “Мегаспорт” відповідно до їх ліцензійних умов», - ідеться у повідомленні прес-служби Миколи Томенка.
     
Прес-служба депутата не вточнює, до якого саме суду було подано заяву. Прес-служба групи «Інтер», до якої належать телеканали «Мегаспорт» і К1, поки що не коментує цю подію.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY