detector.media
26.08.2008 17:15
Сніданок без «1+1»
Сніданок без «1+1»
Чекала початку нового телесезону як пересічна глядачка, і як колишня тележурналістка, і як сьогоднішня піарниця. Дочекалася. Ранок з «1+1» був жахливим.
 
«Куди поділи Посипайка?», - була перша думка, коли почався прогноз погоди. Кумедний дядя в джинсах, пом’ятій сорочці та метелику - не найкраща заміна руденькому хлопцеві. Не кажу вже про те, що він явно хвилювався, - це людині можна пробачити, але якщо ця людина працює не на «1+1», а на ТРК «Заграва» («тренуйтесь на кішках» - відома цитата). Але ж я не телеменеджер, може, в цьому є якийсь незбагненний сенс? Піплметр покаже.
 
Їдемо далі. Награні діалоги Ілони Довгань і Сергія Швеця просто «висаджують у повітря». Сергій – класний репортер, але навіщо йому метелика й підтяжки вдягати? Все одно з нього Миколи Вересня не вийде. Так само, як і актора театру імені Лесі Українки. (Але тепер усі репортери на «1+1» вдають акторів, особливо у стендапах; інститут Поплавського, дай дорогу репортерам! Навчи їх грати! Бо «не вірю»!).
 
Ще одна тенденція: хороші репортери йдуть у ведучі, і це було б непогано, якби на їхні місця приходили такі ж кваліфіковані репортери. А так доводиться вирощувати «озиме покоління», а Тим часом новини страждають на незрілість і непрофесіоналізм.
 
Та найголовніша проблема, як на мене, у верстці. Зранку телевізор зі мною можуть дивитись мої діти (думаю, не лише в мене така ситуація), і моїй трирічній донечці вкрай необов'язково бачити всю цю «расчлененку». Я розумію, що в понеділок зранку бракує новин, розумію принцип «Шести С і одного Г», але можна ж монтувати «без крові»! Кілька поспіль БЗ та включень із місць аварії, люди, що тягнуть тіло мертвої жінки вздовж дороги, кров… Хто хоче дивитись на м’ясо, дивиться кримінальні програми. Які, до речі, стоять у сітці пізно ввечері, коли діти сплять. Я не належу до цільової аудиторії таких програм, а зранку просто хочу дивитись новини – без усіх цих жахів.
 
Моя дитина проходить повз телевізор. Круглі очі із сльозами й запитання: «мамо, що сталося з цими людьми? Від чого вони загинули?» вирішують проблему кардинально: більше «1+1» я не дивитимусь.
 
Вітаю вас, шановне панство, з початком телесезону!
 
Наталія Красненкова
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY