detector.media
22.08.2008 10:51
Звернення до керівництва каналу УТ1 з приводу низької мовної культури коментаторів Олімпіади
Шановні пані та панове!

Звертаю увагу на вкрай низьку мовну культуру коментаторів змагань Олімпіади-2008, зокрема, з плавання. Так 15.08.08 близько 20:20 коментатор на всю Україну дозволив собі паплюжити українську мову, сказавши з пафосом, що «в українській мові немає, ну, немає такого слова як російське "скользит"» (це у розумінні, що пливе ніби «скользит» по воді). Якби він сказав, що не знаходить такого слова в українській мові, то це іще куди б не йшло (брак професіоналізму, обмеженість, тупість і т.д. і т.п.). Вважаю, що за таку абсолютно непрофесійну заяву коментатора потрібно негайно усунути від прямого ефіру, бо це не просто непрофесіоналізм, а войовниче невігластво і хамство, яке ображає мільйони патріотично налаштованих українців.

Я вже не кажу про слово «трусость» , коли йшлося про Яну Клочкову чи «італьянка» і багато інших «перлів» (мовні неоковирності коментаторів Олімпіади-2008 мають стати темою окремого дослідження керівництва УТ1).

Складається враження, що мовною культурою на УТ1 опікуються не патріоти рідної мови та держави, а якісь заслані «парашутисти», метою яких є паплюження всього українського взагалі та української мови, зокрема.

До речі, чи відомо Вашим горе-коментаторам, що у 1934 р. у Парижі на світовому конкурсі мов українська мова посіла третє місце після французької та фарсі?

Вважаю такий стан речей на державному каналі УТ1 АБСОЛЮТНО НЕПРИЙНЯТНИМ! Вимагаю вжити негайних заходів!

 

Валерій Степаненко, МБА

обирався членом Головної Ради Товариства української мови ім.Т.Шевченка

Moб.:(050)443-3693

swf_ua@yahoo.com
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY