detector.media
21.08.2008 11:45
На Херсонщині пройде Третій фестиваль туристичної журналістики України

4-7 вересня, до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму України, на Херсонщині відбудеться Третій фестиваль туристичної журналістики України. Про це організатори повідомили на прес-конференції 20 серпня. 

«Протягом трьох днів учасники та гості фестивалю ознайомляться з новими екскурсійними маршрутами на Херсонщині, — розповіла Лариса Оленківська, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації. — Вони зрозуміють, що таке дикий світ, побувавши у єдиній пустелі Європи «Олешківськім піски», в Азовсько-Сиваському національному природному парку на острові Бірючий, ознайомляться з маршрутами винного туризму та з туристичним комплексом «Дельта Дніпра», базами відпочинку на Арабатській стрілці».

Крім цього, в рамках заходу заплановані круглі столи, змагання та конкурси.

Ігор Слісаренко, голова Асоціації журналістів «Туристичний прес-клуб України», повідомив, що цього року кількість учасників фестивалю збільшилась удвоє, що свідчить про великий інтерес журналістів до проблем туризму. А Микола Жулинський, радник Президента і голова Національної ради з культури та духовності при Президентові України, зазначив: «Туристична галузь України дуже перспективна, а наскільки стрімко вона розвивається залежить від журналістів, тому що вони знають, як українця зробити справжнім туристом у своїй країні». З ним погодилися й інші учасники прес конференції.

В свою чергу, Анатолій Пахля, голова Державної служби туризму і курортів наголосив на важливості патріотичності складової українського туризму. 

Крім того, до Дня міжнародного туризму організатори запланували святкові заходи у столиці: «27 вересня на Хрещатику відбудеться масштабний туристичний ярмарок і майже шестигодинний телемарафон за участі представників влади, громадських організацій і туристичного бізнесу. Кожна людина, зацікавлена у розвиток даної галузі, матиме змогу висловити свої зауваження і побажання», — розповів Микола Жулинський.

Також наприкінці вересня заплановано провести рекламний тур для представників ЗМІ по козацьких столицях Чернігівської та Сумської областей, під егідою Державної служби туризму і курортів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY