detector.media
20.08.2008 10:55
2 - 7 вересня в Ялті (Крим) пройде Міжнародний фестиваль продюсерського кіно «Кіно-Ялта 2008»

З 2 по 7 вересня в Ялті (Крим) пройде Міжнародний фестиваль продюсерського кіно «Кіно-Ялта 2008».

Про це повідомили сьогодні в прес-службі фестивалю.

У конкурсній програмі фестивалю візьмуть участь 8 фільмів - по 4 від Росії і України. Зокрема, це картини: «Ілюзія страху» Олександра Кириєнка, «Райські птахи» Романа Балаяна, «Полонений» Олексія Учителя, «Нова Земля» Олександра Мельника.

За традицією просто неба на набережній Ялти для широкої аудиторії відбудуться покази фільмів позаконкурсної програми: «Гра» Олександра Рогожкіна, «Розіграш» Андрія Кудиненка, «Холодне сонце» Сергія Попопва «Ніхто не знає про секс-2» Олексія Гордєєва, «Індиго» Романа Пригунова. Картини представлять їх автори - відомі режисери, актори і продюсери.

Цього року журі фестивалю очолить режисер Павло Чухрай (Росія). Його картина «Російська гра» отримала Гран-прі «Кіно-Ялта 2007».

Конкурсні картини оцінюються за такими номінаціями: «За найкращий фільм», «За найкращу режисерську роботу», «За найкраще виконання жіночої ролі», «За найкраще виконання чоловічої ролі». Головний приз фестивалю - «Велике золоте яблуко».

Організаційним комітетом і дирекцією фестивалю також вручається приз «За вірність професії». Лауреатом цього році стане народний артист Росії, режисер, сценарист Станіслав Говорухін.

«Цього року під час фестивалю «Кіно-Ялта» відбудеться презентація нового фестивалю «Забуте кіно», в рамках якого будуть показано кілька знаменних художніх фільмів радянського періоду, які могли б претендувати на актуальність і в наші дні, оскільки мають сучасне звучання і зачіпають животрепетні теми», - зазначили в прес-службі фестивалю. До програми увійшли картини «Щовечора об одинадцятій» (1969), «Неосудний» (1969), «Пісні моря» (1970).

Організатором фестивалю продюсерського кіно «Кіно-Ялта» третій рік є компанія «Інтерфест» (Москва). Кінофестиваль проходить за підтримки Міністерства культури Російської Федерації і Ради міністрів Криму, за участю Гільдії продюсерів Росії та Асоціації продюсерів України.

Завдання кінофестивалю - виявлення і підтримка кращих проектів, розроблених кінопродюсерами України і Росії, а також підвищення рівня кіновиробництва обох країн і збереження традиційних зв`язків українських і російських кінематографістів, зазначають у прес-службі.

 
УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY