detector.media
19.08.2008 18:03
Програми НТКУ і НРКУ отримали премії імені Івана Франка

Учора, 18 серпня, під час ІУ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку в Українському домі було оголошено цьогорічних лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як повідомляється, премія присуджується у чотирьох номінаціях: за найкращу публікацію у друкованих ЗМІ, за найкращі твори у телевізійній та радіомовній сфері та за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Всього на Конкурс було представлено 44 роботи від 12 авторів та 5 авторських колективів із 10 областей та регіонів (Київ - 6, Чернівецька область - 1, Запорізька область - 1, Вінницька - 1, Івано-Франківська - 2, Рівненська область - 2, Волинська -1, Львівська-1, Донецька-1, Закарпатська область-1).

У першій номінації («За найкращу публікацію у друкованих засобах масової інформації») переможцем став Дмитро Іванович Миронюк - журналіст, науковий редактор газети «Ва-Банк», м. Чернівці за книгу «Симона Петлюри «Слово»- видавничий дім «Букрек».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» премія Івана Франка присуджена Наталії Михайлівні Бариновій та Наталії Олексіївні Зозулі, м. Київ, НТКУ, за документальний фільм «Після прем'єри – розстріл»

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» премія імені Івана Франка присуджена авторському колективу радіопрограми «Мить історії» на НРКУ – автору і ведучому, доктору історичних наук, професору Юрію Івановичу Шаповалу, режисеру Тетяні Іванівні Войцещук, редактору Василю Івановичу Бирзулу, м. Київ.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію імені Івана Франка присуджено Володимиру Вікторовичу Брадову і Алімжану Абдуловичу Садєкову, м. Донецьк, за монографію «Управление предприятиями печатных СМИ: маркетинговый подход».

 

Згідно положенню про премію, премія імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка – 27 серпня у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY