detector.media
13.08.2008 18:28
Олександр Ткаченко став гендиректором групи компаній «1+1», Сергій Дем’янчук – керівником телеканалів групи
Олександр Ткаченко став гендиректором групи компаній «1+1», Сергій Дем’янчук – керівником телеканалів групи

13 серпня наглядова рада телекомпанії «Студія 1+1» призначила Олександра Ткаченка генеральним директором групи компаній «1+1». Максим Варламов, який з березня 2008 року обіймав посаду гендиректора «1+1», став першим заступником генерального директора.  Цю інформацію підтвердила «Телекритиці» виконавчий віце-президент компанії Central European Media Enterprises Марина Вільямс, а також прес-служба каналу.

 
Також вона повідомила, що керівником телевізійного підрозділу групи каналів «1+1» («1+1», «Кіно») призначений Сергій Дем’янчук, який донедавна був програмним директором телеканалу «Інтер». Сергій Дем’янчук працював на «1+1» із 2000 до 2006 року.
 
Як повідомляє прес-служба «1+1», на посаді першого заступника генерального директора Максим Варламов відповідатиме «за всі правові та корпоративні питання».
 
Олександр Ткаченко поки що не став коментувати своє призначення.
 
Олександр Ткаченко є співвласником Одеської кіностудії, мережі кінотеатрів «Лінія кіно», компанії «Нова студія», а з квітня 2008 року – консультантом російського телеканалу РЕН ТВ. У 1996-1998 роках працював на «1+1» на посаді керівника служби новин «ТСН». У 1999-2005 роках був головою правління Нового каналу.
 
«Детектор медіа» запитала у виконавчого віце-президента СМЕ Марини Вільямс про причини нових призначень та перспективи роботи нового керівництва групи компаній «1+1».
 
- Марино, яка причина цих призначень?
- Річ у тому, що канал «1+1» розвивається інтенсивними темпами і з погляду його реструктуризації як корпоративної групи. Один із значних елементів – це розвиток власного виробництва. Тому ми довго шукали кандидатуру людини, яка могла б об’єднати і творчі знання, і журналістські, і знання виробництва програмного продукту. Переговори з паном Ткаченком ми вели давно, але річ у тім, що він був зайнятий власним бізнесом, а для нас було дуже важливо, аби він, обійнявши цю посаду, повністю присвятив себе «1+1». Чим він тепер і займеться. Макс (Максим Варламов, - «ТК») стає першим заступником, і, як і на «1+1», очолюватиме всі корпоративні юридичні справи групи.
 
- Чому керівництво телеканалами було довірено Сергієві Дем'янчуку?
- Сергій працював на «1+1» багато років. За цей час він зарекомендував себе дуже добре. Свого часу він пішов з «1+1», бо не бачив для себе перспектив кар'єрного зростання, і йому запропонували дуже добру роботу на «Інтері». Але ми завжди хотіли його повернути. Тому для нас дуже добре, що він навчився, отримав ще більше досвіду і повернувся до нас на канал. Оскільки нам треба зміцнити програмний відділ, відділ аналітики, планування і програмування.
 
- Як звучить посада Сергія Дем’янчука? Що належить до його компетенції?
- Якщо перекладати з англійської – це голова телевізійного напрямку. Він займатиметься формуванням телевізійної сітки і брендуванням, закупівлями і добором програмної продукції.
 
- На всіх каналах холдингу?
- Так. Поки що «1+1», але коли в нас буде можливість інтеграції інших каналів, він займеться іншими каналами також.
 
- Які завдання стоять перед Олександром Ткаченком і Сергієм Дем'янчуком?
- Збільшити частку каналу. Вони працюватимуть у команді. Не можна казати, в кого які завдання, у них спільна командна мета – покращити показники каналу, як рейтингові, так і фінансові.
 
- Які саме? У який термін?
- Зараз я не хотіла б розголошувати цю інформацію.
 
- Від початку, коли Максима Варламова призначали гендиректором, ви передбачали такі зміни, внаслідок яких він обійме більш адміністративну посаду?
- Я б не назвала її адміністративною. Оскільки він, будучи першим заступником, вирішуватиме масу завдань у складі команди, пов'язаних із розширенням та розвитком виробництва. Тому це бізнес-посада, а не адміністративна. Раніше ми завжди планували зміцнити команду людьми, що мають більш творчий досвід.
 
- Чи слід чекати ще якихось кадрових змін у групі «1+1»?
- Поки що ні.
 
- Коли і як завершаться переговори з вашими партнерами по компанії «Гравіс» («Сіті» і «Кіно») про розподіл активів?
- У нас із нашими партнерами тривають переговори, але поки остаточної домовленості ми не досягли, і я не можу говорити про їх результати.
 
- Чи залишиться Онно Зонневельд керівником каналу «Кіно»?
- Так, у наші плани входить інтеграція каналу «Кіно» у групу «1+1» та його розвиток, і Онно, безперечно, продовжуватиме працювати на цій посаді.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY