detector.media
04.08.2008 18:42
«Енергоатом» звинувачує НТН і 5 канал в ангажованості Андрієм Деркачем (оновлено)
«Енергоатом» звинувачує НТН і 5 канал в ангажованості Андрієм Деркачем (оновлено)
Речник ДП НАЕК «Енергоатом» Ілона Заєць вважає, що НТН зняв з ефіру сюжет, а 5 канал видалив із бізнес-стрічки новин повідомлення про прес-конференцію керівництва енергетичної компанії на замовлення народного депутата Андрія Деркача.
 
За її словами, 31 липня відбулася прес-конференція президента компанії «Енергоатом» Юрія Недашківського, який оприлюднив корупційні схеми у яких підозрює колишнє керівництво, зокрема Андрія Деркача, який очолював «Енергоатом» до березня 2007 року. «Більшість акредитованих журналістів становили представники ТРК Ера”, газети “Київський телеграф”, інтернет-сайту “Версії”, що входять до так званого медіахолдингу Андрія Деркача. Перед прес-конференцією помічник народного депутата Андрія Деркача роздавав журналістам папірці із запитаннями», – заявляє Ілона Заєць.

Загалом на журналістському заході в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» були присутні близько 30 журналістів. За словами пані Заєць, після прес-конференції ТРК «Ера» випустила «нахабний хамський сюжет» з перекрученою інформацією, а на «Версіях» у рубриці «Атомна війна» регулярно виходять «наклепницькі публікації, які поливають брудом керівництво НАЕК “Енергоатом”».

Того ж дня, 31 серпня, у новинах НТН мав вийти сюжет із прес-конференції, яку відвідала знімальна група каналу. Однак повідомлення так і не з’явилося в ефірі. «Вже змонтований сюжет, як нам повідомили поінформовані джерела, було знято з ефіру після дзвінка вищому керівництву каналу», – стверджує Ілона Заєць.


Як пояснила «ТК» шеф-редактор НТН Ірина Милиневська, сюжет не вийшов, оскільки випусковий редактор новин не знайшов у ньому цікавої та сенсаційної інформації. «Те, що цікаво Енергоатому”, не завжди цікаво каналу і всім глядачам. Якщо є суттєва для людей сенсація, заява, новина, то ми даємо її в ефір. На тій прес-конференції цього не було», – сказала пані Милиневська.

 

Також, за словами Ілони Заєць, прес-служба домовилася з 5-м каналом про появу в оплачуваній бізнес-стрічці новин повідомлення із заголовком «Президент НАЕК “Енергоатом” Юрій Недашківський оприлюднив факти корупції Андрія Деркача. – Прес-служба НАЕК “Енергоатом”». Однак оплатити послугу «Енергоатом» не встиг, а через 3 години новину було знято. «Зателефонувала дівчина, яка сказала, що був дзвінок від її керівництва з наказом видалити повідомлення, – каже пані Заєць. – Ми не будемо тепер нічого оплачувати, бо була угода на добу». На думку керівництва 5-го каналу, матеріали, розміщувані прес-службою «Енергоатому» є «чорним піаром» і замовними, тому канал утримався від коментарів. 

Водночас 5 канал поставив в ефір новин сюжет, який не викликав у прес-служби «Енергоатому» жодних заперечень, як і сюжети на каналах умовного холдингу Віктора Пінчука і на Першому національному.

«ТК» намагається зв'язатися з паном Деркачем, аби з'ясувати і його позицію.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY