detector.media
01.08.2008 10:17
Джед Санден: Головна причина закриття «Новинаря» - відсутність попиту на україномовні видання
Джед Санден: Головна причина закриття «Новинаря» - відсутність попиту на україномовні видання
Причиною закриття журналу «Новинар» його видавець Джед Санден, власник холдингу KP Media, називає низький попит на україномовні видання в Україні. Про це він заявив газеті «КоммерсантЪ».
 
За інформацією газети, в проект було інвестовано близько 2 мільйонів доларів. За словами Джеда Сандена, мовне питання стало головною причиною закриття журналу: «Журнал українською мовою продавався тяжко. Але залишиться його інтернет-версія, на якій ми тепер зосередимось. Думаю, вся команда журналістів друкованої версії переключиться на Інтернет». Водночас, у приватних розмовах співробітники «Новинаря» повідомляють «ТК», що поки що не отримували пропозицій залишитись працювати в інтернет-версії.
 
Експерти «Коммерсанта» погоджуються з тезою, що україномовні бізнес-проекти на українському ринку друкованої преси є апріорі збитковими, тому їх не варто запускати. «70% українців говорять і думають російською мовою. Крім того, серед тих, хто говорить російською, більше забезпечених людей, на яких орієнтовані рекламодавці, без яких існування друкованих ЗМІ неможливе», - сказала директор «Українського медіахолдингу» Тетяна Єфименко.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY