detector.media
30.07.2008 10:16
Трьом підозрюваним висунуто звинувачення в убивстві голови ДТРК «Дагестан» Гаджи Абашилова
Трьом підозрюваним висунуто звинувачення в убивстві голови ДТРК «Дагестан» Гаджи Абашилова
Слідчий комітет при прокуратурі РФ висунув звинувачення трьом підозрюваним в убивстві голови ДТРК «Дагестан» Гаджи Абашилова. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на РИА Новости і заступника голови СКП РФ Бориса Салмаксова.
 
За його словами, звинувачувані є виконавцями злочину, а хто саме був організатором убивства ще не встановлено. Імена звинувачуваних також поки не називають. Як розповів Салмаксов, перед висуненням звинувачення оперативники зібрали велику доказову базу, провели десятки експертиз, допити свідків й упізнання.
 
Нагадаємо, що Гаджи Абашилов був убитий у Махачкалі в районі Узбек-городок 21 березня 2008 року. Невідомі розстріляли автомобіль глави ДТРК «Дагестан» з автоматів.
 
Абашилов помер на місці, а його водія з пораненнями було доставлено в лікарню. За фактом убивства Абашилова було порушено кримінальну справу за трьома статтями КК РФ - «убивство», «незаконний обіг зброї» й «замах на вбивство». Як вважає слідство, убивство журналіста пов'язане з його професійною діяльністю. За деяким даними, Абашилов входив у розстрільний список бойовиків.
 
Загибель Абашилова пов'язують із убивством ще одного дагестанського журналіста – кореспондента «Першого каналу» Ільяса Шурпаєва. Він був убитий у ніч на 21 березня у найманій квартирі в Москві.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY