detector.media
28.07.2008 17:52
Восени відбудуться тренінги з технології проведення журналістських розслідувань
Проект навчання журналістів по всій Україні проведенню журналістських розслідувань з питань корупції, виконавцем якого є Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) у партнерстві з Асоціацією медіа-юристів (АМЮ), запрошує журналістів усіх видів ЗМІ України взяти участь у тренінгах з Технології проведення журналістських розслідувань.
 
Пропонуються два рівні навчання – два тренінги початкового рівня та два тренінги поглибленого рівня.
 
Участь у тренінгах надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень, обговорити спільні проблеми з колегами, отримати консультації експертів. Журналісти, які пройдуть навчання, матимуть більше шансів на отримання гранту на проведення власних журналістських розслідувань. Участь у тренінгах є безкоштовною.
 
Тренінги початкового рівня (дводенні) відбудуться:
 
Дніпропетровськ – 19-20 вересня 2008 року                                  
Львів – 17-18 жовтня 2008 року
 
Викладачі: 
Основний тренер - Олег Хоменок, тренер з журналістики з багаторічним досвідом, регіональний координатор міжнародного проекту SCOOP (Данія) з підтримки журналістських розслідувань,
 
Ко-тренери - Валентина Самар, Катерина Іванова,
Юристи Асоціації медіа-юристів – Олександр Бурмагін, Тетяна Голубока
Журналісти-розслідувальники – Зоряна Іленко, Євген Рибка,
 
Тренінг надає базову інформацію щодо жанру  журналістських розслідувань, технології підготовки розслідувань, розглядає типові помилки та методи подачі інформації, а також визначає теми можливих антикорупційних розслідувань.
 
До участі у тренінгах початкового рівня запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ, які не обов’язково мають досвід проведення журналістських розслідувань та мотивовані провести розслідування найближчим часом.
 
Программа початкового рівня та сайтах www.irrp.org.ua або www.action-msi.org.ua
 
ТРЕНІНГИ ПОГЛИБЛЕНОГО РІВНЯ (п’ятиденні),
які проводитимуть Олег Хоменок, Валентина Самар та Катерина Іванова, відбудуться:
 
Рівне – 8-12 листопада 2008 року                                      
Сімферополь – 29 листопада - 3 грудня року
 
Тренінг зосереджується на специфіці планування телевізійних, радійних та газетних розслідувань, роботі з документальними джерелами та іншими носіями інформації, поглиблено розглядає техніки проведення інтерв’ю, спілкування з офіційними та неофіційними джерелами інформації. Передбачені проведення польових розслідувань.
 
На  тренінги поглибленого рівня переважно запрошуються журналісти-учасники минулих тренінгів початкового рівня.
 
Програма поглибленого рівня на сайтах www.irrp.org.ua або www.action-msi.org.ua
 
Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати заявку. Форма заявки на участь у тренінгу нижче, у вкладеному та на веб-сайтах www.irrp.org.ua та www.action-msi.org.ua
 
Журналісти можуть починати подавати заявки вже сьогодні. Заповнені заявки слід подавати не пізніше ніж за 15 днів до дати тренінгу в обраному місті. Ваші заявки, додаткові запитання просимо надсилати на електронну адресу irrp@ukr.net або на факс (044) 2890725.
 
Із запитаннями можна звертатися по тел 8 067 547 22 33
Групи учасників тренінгу формуються на конкурсній основі. ІРРП повідомить запрошеним учасникам про участь за менше ніж за 7-10 днів до початку тренінгу. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY