detector.media
25.07.2008 12:15
СТБ придбав три сценарії у жанрі TV-movies
Телеканал СТБ придбав три сценарії у жанрі TV-movies: «Найкраща наречена для бабія» (романтична комедія, автор Любов Мосунова), «Романтика» (мелодрама, автор Роза Гумарова) та «Сімейний маскарад» (комедія, автор Олександр Володарський). Про це «ТК» повідомила Тала Онищук, керівник сценарного агентства каналу.
 
У коментарях Media Business Reports голова правління СТБ Володимир Бородянський зазначав, що на «стадії розробки зараз перебувають два сценарії для зйомок серіалів та декілька пілотних проектів для виробництва телекіно».
 
Бюджет проектів та продакшн, який зніматиме ці фільми, СТБ поки не називає. За словами Тали Онищук, сценарії серіалів, над якими працює агентство СТБ, є оригінальними, а не форматними проектами у жанрах детективу та драми.
 
Раніше Володимир Бородянський зауважував, що перш ніж було відібрано ці три сценарії телефільмів, каналу довелося перечитати 400 сценаріїв.
 
Також Тала Онищук зазначила, що в сценарному агентстві на сьогодні працює 8 осіб – редактори-аналітики, редактори-розробники та менеджер, який відповідає за сценарний архів та здійснює комунікацію з авторами. За її словами, редактори відбирали сценарії за такими критеріями: оригінальність ідеї, драматургічна структура, комерційний потенціал сценарію тощо.
 
«Завдання, яке стоїть перед редакторами-аналітиками, це оцінка сценарних матеріалів, пошук серед загальної маси потенційно цікавих сценаріїв, – розповідає пані Онищук. – Чесно кажучи, ідеальні сценарії, які за всіма параметрами можна оцінити на “відмінно”, до нас не потрапляли. Але хороша, яскрава ідея може переважити і слабкість діалогів та структурні неузгодження, і тим паче жанрову неформатність”».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY