detector.media
23.07.2008 15:32
Головред газети «Вечірній Івано-Франківськ» заявляє про загрозу для свого життя з боку мера
22 липня 2008 року головний редактор газети «Вечірній Івано-Франківськ» Зиновій Бойчук на зустрічі з читачами заявив про погрози його життю з боку міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.
 
Зиновій Бойчук, який також є депутатом обласної ради від БЮТ, підтвердив «ТК» у телефонній розмові, що йому справді погрожував міський голова (хоча раніше мова йшла про його родичів). «Ми ввімкнули на телефоні-факсі голосний зв’язок і цю розмову чула вся редакція. Це справді голос мера, хоча він і представився його двоюрідним братом Валерієм. Видно, ми зачепили якісь нитки гонору і він дзвонив погрожував», – зазначив головний редактор.
 
Приводом до погроз, на думку пана Бойчука, стали декілька статей. «Напередодні вийшла стаття про створений при міській раді фонд, до якого мають перераховувати відсотки всі забудовники, – сказав Зиновій Бойчук. – Але, звичайно, вони не відраховують. Заборгованість становить близько 4 млн гривень, і за рік вони спромоглися на гроші цього фонду купити лише три квартири працівникам правоохоронних органів (СБУ, міліції та прокуратурі по одній квартирі). І, звичайно, вони не дісталися простим смертним».
 
Крім того, Зиновій Бойчук певен, що проблема не тільки в цих статтях, а й у журналістському розслідуванні, яке газета проводить третій місяць. «Він трохи викривив свою біографію. У нас великий відсоток земляків брали участь у національно-визвольних змаганнях, і це стало модним зазначати в біографії. А у нього батько литовець, і він написав, що він також у Воркуті ніби був на засланні. А ми тут з’ясували, що він там був по другий бік колючого дроту. Протягом життя у мера відбулися цікаві трансформації прізвища: народився він як Анушкевичюс, десять років до школи ходив як Анушкевич, а потім став Анушкевичус».
 
Редактор газети «Вечірній Івано-Франківськ» пообіцяв «ТК» вислати розшифровку телефонної розмови з мером.
 
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зазначив «ТК», що трохи зайнятий, тому прокоментує заяви пана Бойчука пізніше.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY