detector.media
10.06.2008 18:40
Трьох співробітників «Ділової столиці» виганяють за джинсу
Трьох співробітників «Ділової столиці» виганяють за джинсу
Сьогодні з «Ділової столиці» були звільнені троє співробітників: редактор відділу «київська політика-інфраструктура-нерухомість» Олександр Антропов і кореспонденти Ігор Дармостук і Дмитро Бровкін. Про це повідомила сьогодні в блозі піарників PRweb головний редактор «Ділової столиці» Інна Ковтун. «За що? За заказуху», - вточнила вона.
 
У блозі Інна Ковтун розповіла, що редактор і двоє журналістів створили при «Діловій столиці» певну «структуру із заробляння грошей на замовних статтях. Дійшло до того, що редактор почав завертати підлеглим усі непроплачені статті, вимагаючи грошей».
 
У коментарях «ТК» Інна Ковтун зазначила, що дізналася про все від самих журналістів: «У хлопців зовсім знесло дах. У минулий четвер двоє журналістів прийшли до мене і запропонували мені частку редактора, який вимагає від них гроші за непроплачені статті. Вони розповіли про те, що займаються замовними матеріалами, і запропонували вступити в цю справу».
 
Цей факт обурив головного редактора. «Я спитала, що ми будемо з цим робити. Наступного дня двоє з них [Ігор Дармостук і Дмитро Бровкін] прийшли із заявами на звільнення за власним бажанням, а третього [редактора Олександра Антропова] я попросила написати заяву. Він узагалі відмовився давати мені будь-які пояснення. За нашим законодавством звільнити їх за статтею я не зможу», – пояснила «ТК» Інна Ковтун. Наразі питання зі звільненням трьох журналістів остаточно ще не вирішене.
 
Один зі спійманих на джинсі кореспондентів Ігор Дармостук підтвердив «ТК», що вони з колегою самі розповіли головному редакторові про замовні матеріали, якими займаються. Водночас він стверджує, що ще не писав заяви на звільнення: «Я не знаю, як відбулося звільнення: я ще не писав заяви. Певно, що звільнили за статтею. Сам я цими днями ще не був на роботі, завтра буду й тоді довідаюся, що відбулося».
 
Журналіст висловив «ТК» свою позицію стосовно інциденту: «Уперше на ринку вийшов такий прецедент, коли про журналістів так гучно заявили. Я вважаю, що Інна Ковтун – дуже талановита людина. І будь-яку ситуацію вона може використати на свою користь – це правда і за це я її дуже сильно поважаю».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY