detector.media
28.05.2008 12:52
Слідство припиняє розшук Манани Асламазян
Слідство припиняє розшук Манани Асламазян
Слідчий комітет (СК) при МВС Росії має намір припинити розшук колишньої голови фонду «Образованные медиа» Манани Асламазян. У СК чекають, поки до них надійде рішення Конституційного суду, що задовольнив скаргу жінки на карне переслідування. Після цього справу Асламазян буде повернуто в митну службу, де вона повинна бути перекваліфікована з карної в адміністративну. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на РІА Новости.
 
Як вже повідомляла ТК, голову «Образованных медиа» було затримано в аеропорту «Шереметьєво» у січні 2007 року через те, що провезла через кордон (вона прилетіла із Франції) незадекларовану валюту. За російськими законами в декларацію можна не вносити суму, що не перевищує 250 тисяч рублів. В Асламазян же вилучили близько 10000 €, що більше дозволеної суми.
 
Главу фонду обвинуватили в контрабанді валюти й порушили проти неї кримінальну справу. Наприкінці 2007 року п. Асламазян була в розшуку, бо перебувала за кордоном та не приходила на допити.
 
27 травня 2008 року Конституційний суд РФ розглянув скаргу колишньої глави «Образованных медиа». У скарзі п. Асламазян стверджувала, що дане положення суперечить принципу правової визначеності. Суд задовольнив скаргу й виніс рішення, відповідно до якого частина 1 статті 188 втратила свою чинність.
 
У середу 28 травня, адвокат п. Асламазян повинен подати клопотання про припинення кримінальної справи відносно його клієнтки.
 
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY