detector.media
26.05.2008 11:04
Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримав фільм «Між стінами»
Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримав фільм «Між стінами»
На кінофестивалі в Каннах Золоту пальмову гілку отримав фільм «Між стінами» (Entre les murs) французького режисера Лорана Канте. Про це повідомляє «Корреспондент».
 
Фільм «Між стінами» розповідає про повсякденне життя молодої вчительки французької мови в коледжі для неблагополучних дітей. «Ми хотіли зняти фільм про сучасне французьке суспільство, складне, різношерсте, багатобвріне», – сказав володар Золотої пальмової гілки, приймаючи головний приз фестивалю з рук відомого американського актора Роберта де Ніро. 
 
Ґран-прі фестивалю відзначений  фільм Ґоморра італійця Маттео Ґарроне, що оповідає про калабрійську мафію. Ще одна італійська картина Il Divo відмічена премією журі. Премію за найкращий сценарій отримали брати Люк і Жан-П’єр Дарденн за Мовчання Лорні.  
 
Пальмової гілки за найкращу чоловічу роль удостоєний Бенісіо дель Торо за виконання ролі революціонера Ернесто че Ґевари в чотиригодинній картині Стівена Содерберґа під назвою Че. Найкращою акторкою визнана бразилійка Сандра Корвелоні за головну роль у фільмі Вальтера Сейлса і Даніели Тома Linha de Passe.  
 
Турок Нурі Білж Сейлан з сімейною драмою «Три мавпи» отримав приз за найкращу режисуру. 
 
Раніше більшість учасників міжнародного Канського кінофестивалю заявляли, що цього року серед представлених фільмів немає світових шедеврів. Тому кінофорум досяг 20 травня своєї середини без явного фільму-фаворита.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY