detector.media
21.05.2008 10:25
«НУ-НС» вимагає від ВР створити тимчасову слідчу комісію для розслідування маніпуляцій у «Великих українцях»
Парламентська фракція «Наша Україна – Народна Самооборона» вимагає від Верховної Ради створити тимчасову слідчу комісію для розслідування маніпуляцій із голосами телеглядачів у телепроекті «Великі українці» («Інтер»). Про це заявила під час виступу із трибуни ВР народний депутат Ольга Герасим’юк.
 
У своєму виступі пані Герасим'юк назвала накрутку голосів за окремих персонажів проекту «поверненням ківаловщини» і заявила, що канал повинен нести відповідальність за обман телеглядачів. Суспільство, за її словами, «проковтнуло махінації», а телеканал «Інтер», заробивши на програмі, насправді роз’єднав суспільство. «Завдання парламенту – примусити найбільші комерційні канали нести відповідальність перед суспільством», - сказала вона. Ольга Герасим’юк також закликала журналістів, які знають про фальшування результатів проекту, говорити про це в телеефірі. Народний депутат Князевич закликав депутатів підписатись під офіційним листом до корпорації Бі-бі-сі, яка є власником прав на формат 100 Greatest Britons.
 
Нагадаємо, у своїй учорашній статті для «Української правди» шеф-редактор проекту «Великі українці» Вахтанг Кіпіані навів цифри, що ілюструють масове вкидання голосів за Ярослава Мудрого та Миколу Амосова. Тим часом генеральний продюсер телеканалу «Інтер» Ганна Безлюдна називає ці заяви «спекуляціями» і вбачає в них політичний підтекст.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY