detector.media
15.05.2008 15:34
AXN Sci-Fi може запустити українськомовну версію навесні 2009 року
AXN Sci-Fi, канал Sony Pictures Entertainment, у 2009 році планує запустити українськомовну версію. Про це повідомив Сергій Осадчий, директор компанії «ВіаМедіа», під час Днів кабельного телебачення України в Гаспрі (Крим). «Затребуваність каналу українською мовою зростає, у тому числі в Києві. Тому ми вирішили реалізувати потребу в створені української версії», – пояснив він «ТК». Нагадаємо, що раніше пан Осадчий у коментарях «ТК» вже відзначав, що AXN Sci-Fi – єдиний міжнародний канал, який зобов’язався українізуватися.
 
За його словами, відповідно до угоди з AXN Sci-Fi його компанія як дистрибутор має забезпечити присутність каналу в кабельних мережах та певну кількість абонентів. Відповідно, канал AXN Sci-Fi бере на себе зобов’язання щодо запуску українськомовної версії. «За моїми прогнозами, якщо ми до 1 березня 2009 року виходимо на певну кількість абонентів, то канал 1 квітня має вийти з українськомовною версією», – повідомив Сергій Осадчий .
 
На сьогодні, розповів пан Осадчий, тривають переговори зі студіями, які займаються перекладами фільмів для «1+1» та ICTV. «Я думаю, що ми укладемо угоди зі студіями чи створимо свою команду, яка займатиметься адаптацією», – відзначив він. Також поки що не вирішено, яким чином буде створено українськомовну версію – через дубляж або через озвучення. Витрати на українізацію також поки не розголошуються. Однак Сергій Осадчий у коментарях «ТК» підкреслив, що вартість озвучення становить близько $200 за годину, а дубляжу – 5-6 тис. доларів за годину.
 
З грудня 2007 року в Україні транслюється російськомовна версія, що створена для країн СНД. Окрім України, ця версія AXN Sci-Fi виходить у Росії, Білорусі та Казахстані.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY