detector.media
14.05.2008 16:57
Нацрада видала ліцензії на супутникове мовлення чоловічому каналу Q-ТБ та регіональному НТА і перенесла питання про п’ять ліцензій AV-TV
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 травня видала ліцензії на супутникове мовлення каналу  Q-ТБ (проанонсований СТБ нішевий телеканал «для молодих чоловіків», вихід якого заплановано на вересень).
 
За умовами ліцензії в ефірі каналу має бути 100% україномовного продукту. Сигнал каналу буде кодованим (тільки по Україні) до залагодження питання з авторськими правами на решту країн поширення сигналу супутника.
 
Канал зареєстрував «ТОВ «Хмарочос-медіа», власником/засновником якого є громадянка України Савенко Антоніна Миколаївна (100%). Голова редакційної ради – Анатолій Максимчук (головний юрист СТБ); генеральний директор Q-ТБ – Володимир Бородянський (гендиректор СТБ). 
 
Регіональний мовник НТА (Львів) також отримав ліцензію на супутникове мовлення. За словами його директора Віталія Біленя, канал виходитиме на супутник із тою ж програмною концепцією, що нині виходить в ефір у місті Львові. Акценти програмного наповнення каналу: інформаційно-спортивне мовлення (з ухилом в екстремальні види спорту) і пізнавальні програми про туристичні об’єкти Карпат. У зв’язку з виходом на супутникове мовлення львівський телеканал планує створити кормережу в Західному регіоні.
 
Засновник/власник каналу – громадянин України Семенюк Сергій Федорович (100%).  
 
Нацрада також розглянула заяви  ТОВ «МТРК «TV-AV» про видачу ліцензій одразу на 5 телеканалів супутникового мовлення (AV-Детектив, AV-Комеді, AV-Континент, AV-Еліт-шоу; AV-Євразі-ньюс) і прийняла рішення про перенесення питання.  
 
Як висловилася в ході обговорення член Нацради Тетяна Мокріді, «я вперше бачу, щоби холдинг будувався не поступово, а одразу з п’яти каналів». Проте гендиректор всіх п’яти телеканалів Світлана Сапсай запевнила Нацраду в серйозності намірів засновників компанії, назвала партнерів телеканалу – Polsat (Польща) і Deutsche Welle (Німеччина), а також озвучила суму планованих інвестицій на перший рік роботи телеканалів –  110 млн. доларів (для порівняння – такою була сума, за яку Ігор Коломойський купив 3% СМЕ). Засновник/власник кожного з п’яти телеканалів – громадянин України Ващенко Олександр Михайлович (100 %). 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY