detector.media
13.05.2008 15:51
Українське кіно в Канні представлятиме Катерина Ющенко

14 травня розпочинає свою роботу 61-й Каннський кінофестиваль. Вперше за історію заходу Україна отримала можливість представляти продукцію вітчизняних кіностудій, в тому числі з метою залучення іноземних партнерів. Презентації проходитимуть на території Українського кінопавільйону у Віллаж Інтернасьйональ.

 

Потенційним покупцям Українська кінофундація запропонує фільми «Кастинг» Олександра Шапіро, «Ілюзія страху» Олександра Кірієнка, «Сафо» Роберта Кромбі, а також «Богдан Зиновій Хмельницький» Миколи Мащенка, «Прикольна казка» Романа Ширмана, «Владика Андрей» Олеся Янчука. Паралельно йтимуть переговори з провідними кіно- та телевиробниками європейських країн про можливість їхньої участі в кількох українських проектах. Крім того, члени відбіркової комісії Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» розглядатимуть фільми для програми 38-го кінофестивалю.

 

Як і минулого року, голова наглядової ради МБФ «Україна 3000» пані Катерина Ющенко планує бути особисто присутньою у Віллаж Інтернасьйональ та відкрити презентацію Українського кіно в Каннах, котра відбудеться 16 травня й має зібрати близько 300 кінопрофесіоналів з понад 40 країн. Очікується, що презентацію, спільно організовану Українською кінофундацією та міжнародним брендом Nemiroff, відвідають Жерар Депардьє, Клод Шаброль і «нова дівчина Бонда» – Ольга Куриленко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY