detector.media
24.04.2008 16:23
Миколаївська міськрада звернулася до ПАРЄ з приводу порушення авторських прав телеканалів під час трансляції в кабельних мережах

Депутати Миколаївської міськради прийняли звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з вимогою припинити порушення авторських прав телевізійних каналів під час трансляції в кабельних мережах, передає кореспондент РБК-Україна.

 

Звернення стало відповіддю на ухвалене рішення Нацрадою із телебачення і радіомовлення про припинення трансляції всіх каналів іноземного виробництва за винятком невеликого переліку. Така "адаптація" порушує права підприємців, які здійснюють дану послугу, обмеження якої завдає їм збитки. На думку ініціаторів звернення, фракції блоку Наталії Вітренко, рішення про перелік "дозволених каналів" є впровадженням мовної цензури.

 

"Основною метою такого рішення є закриття доступу до іншомовних каналів жителям України, для яких українська мова не є рідною, що є порушенням прав громадян - представників мовних меншин", - йдеться в зверненні.

 

Окрім ПАРЄ таке звернення отримає Верховна Рада і Нацрада.

 

РБК-Україна
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY