detector.media
24.04.2008 13:51
У Вінниці священик побив журналіста
Шеф-редактора щоденної вінницької газети «20 хвилин» Олександра Човгана побили служителі Української православної церкви Московського патріархату. Про це він повідомив у публікації на сайті видання.
 
Подія трапилась 18 квітня, коли кілька співробітників рекламного агентства намагались встановити білборд поруч із храмом Стрітення Господнього УПЦ МП, що на вулиці Пирогова у Вінниці. Як повідомляє газета, спершу конфлікт виник між настоятелем церкви отцем Сергієм та працівниками компанії, які виконували роботи. Священик протестував проти встановлення рекламного щита поблизу храму, тоді як рекламісти посилались на документи, які давали їм на це дозвіл. За словами представників компанії, священик вдавався до лайки та намагався скинути двох робітників із драбини.
 
Після цього отець Сергій із помічниками відібрав у Олександра Човгана, який прибув після дзвінка співробітників рекламної фірми на місце події як журналіст, диктофон та стер коментар, який перед цим дав.
 
«Він дуже емоційно розповідав, що поруч з Храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встановлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, завдав мені удару, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис», - сказав пан Човган «Детектор медіа». Після цього, за його словами, на місце події приїхала міліція.
 
Олександр Човган зняв побої та звернувся до правоохоронних органів із заявою. Нагадаємо, стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Водночас, за словами пана Олександра, існує небезпека того, що розслідування інциденту «спустять на гальмах», оскільки батюшка під час конфлікту похвалявся наявністю високих покровителів в обласній раді.  
 
Взяти коментар у протилежної сторони «Детектор медіа» поки що не вдається. У прес-службі УПЦ МП повідомили, що нічого не знають про подію. Секретаря Вінницької єпархії не виявилося на місці – триває Страсний тиждень.
 
Сам отець Сергій у понеділок так прокоментував журналістці «20 хвилин» те, що відбулося: «Не давали им ставить бигборд. Они пришли, тут права качали. Потом ссорились, ссорились, ссорились. А он начал записывать все. Я взял, у него отобрал диктофон и Мише своему говорю: "Сотри". Миша стер, и отдали ему... Я его оттолкнул от себя. А ребята, которые стояли, схватили его за руки, начали его держать, за волосы, к земле!... Да че лезть сюда? Так мы его немножко посадили, на колени поставили его перед Храмом». Це висловлюваннясвященика можна також прослухати.
 
«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій. 
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY