detector.media
22.04.2008 16:24
«Студія Дмитра Харитонова» зняла на замовлення «1+1» серіал «Даішники» і зніме прокатний фільм «Козаки»
«Студія Дмитра Харитонова» зняла на замовлення «1+1» серіал «Даішники» і зніме прокатний фільм «Козаки»
«Студія Дмитра Харитонова» завершила зйомки серіалу «Даішники» («Гаишники») та стала власником кіносценарію «Козаки». Про це «Детектор медіа» повідомив кінопродюсер Дмитро Харитонов, який також є автором ідеї та продюсером серіалу.
 
Серіал «Даішники» знімався на замовлення «1+1»  та російського телеканалу «Россия» і незабаром з’явиться в ефірі обох каналів. Фільм складається з восьми півторагодинних  серій; бюджет кожної серії – 700 тисяч доларів. Головні ролі у серіалі зіграли Сергій Астахов та Володимир Гусєв.
 
«Від початку у цей серіал мало хто вірив, - каже Харитонов. – Ми пропонували його РЕН-ТВ, де він спочатку сподобався, але потім від нього відмовились. Але фільм вийшов дуже симпатичний, тому я впевнений, що 8 серіями справа не завершиться».
 
Також «Студія Дмитра Харитонова» спільно із «Студією Андрія Макаревича» за участю «Діамант TV» купила права на екранізацію роману російського письменника Євгена Сухова «Вбити Сталіна». Планується 12-серійний фільм, замовником якого виступить один із центральних державних російських телеканалів. Згодом серіал буде проданий і на український ринок.
 
«Досвід трансляції останніх шпигунських фільмів – «Ліквідація», «Апостол», «Червона капела», «Диверсант. Кінець війни», - показує, що такі фільми дуже вигідні для каналів, тому ми, безперечно, запропонуємо його українським каналам», - каже продюсер. За його словами, бюджет серіалу становитиме не менше 700-800 тисяч доларів за серію, бо «бюджети на таке кіно дуже швидко ростуть». Дмитро Харитонов наводить цифри: «Ліквідація» - 400 тисяч доларів за серію, «Апостол» - 700-800 тисяч. На його думку, серіал «Убити Сталіна» не може бути дешевшим.
 
Спільно із французькими партнерами «Студія Дмитра Харитонова» збирається знімати прокатний фільм за сценарієм «Козаки» із бюджетом не менше 5 мільйонів доларів США. Студія придбала всі версії цього сценарію. «Було декілька груп сценаристів, які працювали над цим проектом, потім вони розійшлися. Нам удалося купити всі версії сценаріїв, і зараз над ними працюють наші сценаристи», - пояснює Харитинов. Він називає «Козаки» найкращим сценарієм, що є зараз на українському ринку. «Українці там виглядають дуже симпатичними людьми. Це розповідь про козаків, які рятують французьку королеву Анну Австрійську у 17 столітті», - каже він. За словами Дмитра Харитонова, зараз його студія обирає з-поміж декількох пропозицій французьких компаній і веде переговори із французькими акторами про участь у фільмі. Музику до стрічки планують замовити Еріку Серра, який є автором музики усіх фільмів Люка Бессона.
 
«Ми хочемо, щоб це був гучний, успішний проект. Я розраховую, що цей фільм стане одним із найцікавіших українських прокатних фільмів на найближчі кілька років», - каже Харитонов.
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY