detector.media
22.04.2008 10:52
Нацрада готова відмовитись від стандарту цифрового телебачення MPEG 2
Ігор Курус, перший заступник голови Нацради України з питань телебечення і радіомовлення, не відкидає можливості, що Україна відмовиться від змішаної моделі переходу на цифрове мовлення «MPEG 2 + MPEG 4», а переходитиме одразу на більш сучасний стандарт стиснення MPEG 4.
 
Відповідаючи на запитання «ТК», чи може він спростувати чи підтвердити, що так звані «соціальні мультиплекси» МХ-1, МХ-2, МХ-3, в яких отримали місця усі загальнонаціональні телеканали і мовлення в якому мало вестися у стандарті MPEG 2, будуть переведені на MPEG 4, пан Курус наголосив, що необхідно зачекати відповідного рішення Нацради, але такий варіант розглядається.
 
На можливий перегляд рішення вплинуло ринкове падіння цін на сет-топ-бокси, цифрові перетворювачі сигналу – якщо на момент розробки програми їх ціна коливалася  у межах 150 доларів США, то на сьогодні цей сет-топ-бокс коштує у межах 50 доларів США. Таку модель було презентовано учора в інформаційному агентстві «Укрінформ», і якщо експертиза підтвердить надійність окремих електронних вузлів, сказав Ігор Курус, то Нацрада готова переглянути свої погляди щодо соціального стандарту цифрового телебачення.
 
«Нас завжди  приваблював розвинутіший стандарт MPEG 4, який передбачає інтерактивні сервіси, ніж набагато консервативніший MPEG 2. Але зупиняла вартість сет-топ-боксів для населення. 50 доларів – це є саме та вартість сет-топ-бокса, яку ми закладали до нашої програми, а отже, я вважаю, питання про соціальний стандарт може бути переглянуте», - сказав пан Курус.
 
Розгляд питання щодо перегляд соціального стандарту цифрового телебачення може бути винесене на найближчі засідання Нацради.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY