detector.media
12.04.2008 09:19
Першу десятку проекту «Великі українці» оприлюднено
Першу десятку проекту «Великі українці» оприлюднено
11 квітня в ефірі телеканалу «Інтер» під час шоу проекту «Великі українці» було названо сотню та першу десятку переможців.
 
Невідомий солдат, якому було вирішено віддати 101-ше місце, завдяки голосам глядачів перемістився на 100-те. Повний перелік осіб, що посіли 11-100 місця, можна побачити тут. Що ж до політиків, участь яких у проекті бентежила багатьох дописувачів «ТК», то Віктор Ющенко посів 20-те місце, Юлія Тимошенко – 21-ше, соціаліст Володимир Бойко (завод Ілліча) – 50-те, перший президент України Леонід Кравчук – 51-ше, Віктор Янукович – 62-ге, «нашоукраїнець» Святослав Вакарчук – 64-те, а присутньому у студії лідеру українських комуністів Петрові Симоненку дісталось 79-те місце.
 
До першої десятки «великих» увійшли (в алфавітному порядку) хірург Микола Амосов, лідер українських націоналістів Степан Бандера, футбольний тренер Валерій Лобановський, філософ Григорій Сковорода, поетеса Леся Українка, письменник Іван Франко, лідер українського національно-визвольного руху Богдан Хмельницький, державний діяч В’ячеслав Чорновіл, поет і художник Тарас Шевченко та князь Ярослав Мудрий.
 
Починаючи з 15 квітня, щовівторка та щосереди о 22.30 телеканал «Інтер» демонструватиме документальні фільми про людей, що увійшли до десятки переможців.
 
Номери, за якими можна голосувати за представників десятки, можна побачити на сайті проекту. Голосування завершиться 16 травня в ефірі фінального шоу «Великі українці», коли й буде визначено «великого українця» №1.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY