detector.media
10.04.2008 16:24
Людина, яка звільнила Юрія Свірка за сумісництво, сама виявилась сумісником?
Генеральний директор ЗАТ «Видавництво «Економічні відомості» Андрій Радюк за сумісництвом працює в апараті Ради національної безпеки і оборони України. Цю інформацію оприлюднив 10 квітня у своєму інтернет-щоденнику на «Українській правді» Юрій Свірко, 7 квітня звільнений з посади головного редактора газети «Экономические известия».
 
У відділі кадрів РНБОУ підтвердили, що в них працює Андрій Миколайович Радюк, але не змогли сказати, як довго і на якій посаді. 
 
Водночас, як повідомив в. о. гендиректора холдингу «Медіа Інвест Груп» Юрій Лобко, пан Радюк продовжує обіймати посаду гендиректора ЗАТ «Видавництво «Економічні відомості». Рішення про ймовірне звільнення Андрія Радюка вповноважені прийняти інвестори холдингу. «Щодо цього найближчим часом буде рішення зібрання акціонерів. До 24 квітня точно», – сказав пан Лобко.  
 
Нагадаємо, що 7 квітня наказом Андрія Радюка був звільнений головний редактор газети «Экономические известия» Юрій Свірко. Головна причина звільнення – сумісництво: у наказі послалися на абзац 4 частини 1 статті 43-1 Кодексу законів про працю України. Водночас Юрій Свірко стверджує, що він не був сумісником, натомість нині звинувачує в цьому пана Радюка. 
 
Зі слів Юрія Свірка, Андрій Радюк вже протягом місяця очолює новий департамент стратегічних розробок РНБОУ, а у видавництві з’являється лише увечері. Юрій Свірко звинувачує свого колишнього шефа в корупції, наводячи цитату зі ст. 5 закону «Про боротьбу з корупцією»: «Державний службовець або інша особа, уповноважена на виконання функцій держави, не має права займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників або підставних осіб, бути повіреним третіх осіб у справах державного органу, в якому вона працює, а також виконувати роботу на умовах сумісництва (крім наукової, викладацької, творчої діяльності, а також медичної практики)». 
 
З'ясувати позицію Андрія Радюка «ТК» поки що не вдалося, оскільки зараз він недоступний для коментарів. 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY